Излезе първият трейлър на предстоящият филм на Никълъс ДжарекиCrisis“, за чието съществуване разбрахме преди месец, а премиерата му е съвсем скоро. Продължаваме да сме изненадани от слабото количество новини за този филм, който някак си минава „под радара“, въпреки че има впечатляващ актьорски състав и разказва история, която е едновременно много наболяла за съвремието и много сложна и комплексна за разглеждане – историята за опиоидната криза в Америка.

Да започнем оттам, че „Crisis” ще бъде първият филм на Никълъс Джареки от 2012 г., когато излезе „Arbitrage”. Сегашният проект разказва за кризата с опиоидни медикаменти чрез три различни истории на хора, забъркани и афектирани по различни начини от кризата – трафикант и федералния агент (Арми Хамър) по следите му; архитектка (Еванджелин Лили), възстановяваща се от зависимост към обезболяващото оксиконтин, която проследява връзката на сина й със света на наркотиците, и университетски професор (Гари Олдман), който се среща с неочаквани разкрития за работодателя си – фармацевтична компания, която планира да изкара ново „неразвиващо зависимост“ лекарство на пазара.

Ето какво казва режисьорът за историята:

Разглеждаме опиоидната криза от всичките й страни, от милиардерите с частни самолети и имения, контролиращи фармацевтичните компании, до нискостоящите наркотрафиканти и дилъри, до всички онези, които директно са засегнати от опиатите – зависимите и техните близки. Тази криза прекрачва всички разделения в живота. Зависимостта не дискриминира. Тя удря навсякъде като ураган пета категория и продължава да го прави и днес.

Вижте трейлъра сега:

Големи фенове сме на такъв тип преплитащи се истории на герои, които в началото на филма нямат нищо общо, но до края неминуемо ще се засекат в преследването на целите си. Трейлърът ни създава сравнително добро впечатление, защото се справя добре със задачата да представи трите основни действащи лица и за какво се борят те, а същевременно загатва за вълнението и на екшъна, които ще видим. В известна степен ни притеснява атмосферата, породена най-вече от еднаквата цветова гама във всички кадри – леко ни напомня на евтините 90-арски трилъри, които излизаха с тонове, но рядко ставаха за нещо.

Същото впечатление създава и първият постер, който можете да видите по-надолу и който изглежда като плакатите, които някога красяха кошницата с преоценени филми в кварталната ни видеотека. Въпреки това истината е, че с този актьорски състав и обещанието за преплитащите се сюжетни линии вече сме зарибени и със сигурност няма да пропуснем „Crisis”, а дотогава ще стискаме палци да не ни разочарова. Все пак щом Гари Олдман участва и го продуцира, значи няма как да е съвсем без качества.

crisis-movie-poster-gary-oldman

Crisis” е написан и режисиран от Никълъс Джареки. В главните роли ще видим Гари Олдман, Арми Хамър, Еванджелин Лили, Люк Еванс, Лили-Роуз Деп, Скот Мескъди и Мишел Родригез.

Премиерата ще бъде на 26 февруари по кината и на 5 март на video on demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *