Не си спомняме откога не сме пускали някой от мега досадните секундни тийзъри, които предвещават появата на истински трейлър. Първо, защото ги мразим, и второ, защото (за разлика от едно време) вече няма проекти, за които да се вълнуваме чак толкова, че да пишем отделна новина за една снимчица или трисекунден спот, само ден преди дебюта на нещо, което наистина си заслужва да се отрази (макар че в много случаи и това е спорно). Защо го правим сега? Честно казано, не сме напълно сигурни. Някои неща в живота просто остават мистерия.

По същество: в ситуация, в която премиери масово продължават да се отлагат за по-късен момент през годината (или направо за следващата), Warner решиха да направят обратното по отношение на „Годзила срещу Конг“ („Godzilla vs. Kong”) и изтеглиха премиерата на филма два месеца по-рано – от май за март. Решение, зад което няма как да не видим новата, скандална стратегия на студиото за разпространение на филмите им едновременно в кината и на стрийминг платформите. Решение, което предполага скоростно стартиране на рекламна кампания. И тя не закъснява.

Преди два дни дебютира първият постер, а утре се очаква и първият трейлър, чиято поява е възвестена от няколко кратки тийзъра, които може да видите събрани в едно видео по-долу. „Годзила срещу Конг“ е кулминацията на чудовищната вселена на Legendary Entertainment и Warner Bros., включваща прекрасния „Годзила“ и спорните „Конг: Островът на черепа” и „Годзила: Кралят на чудовищата“. Филмът е дело на Адам Уингард, а всичко, което ви е необходимо да знаете за сюжета, се съдържа в заглавието.

Разбира се, сега няма смисъл от каквито да било коментари – утре, с дебюта на очаквания трейлър, ще имаме по-сериозна база за обсъждане. На този етап не сме кой знае колко развълнувани за филма (нещо, което не предполагахме, че някога ще кажем, тъй като сме огромни фенове както на Кинг Конг, така и на Годзила и митологията им), като основна причина за това са „Конг: Островът на черепа” и „Годзила: Кралят на чудовищата“. Не очакваме „Годзила срещу Конг“ да ни предложи нищо повече от тях.

Вижте и официалния плакат.

godzilla_vs_kong_xlg

Режисьор на „Годзила срещу Конг“ („Godzilla vs. Kong”) е Адам Уингард („You’re Next”, „The Guest”, „Blair Witch”, „Death Note”), а сценарият е на Ерик Пиърсън („Черната вдовица“) и Макс Боренстийн („Годзила“, „Ужас“), по идея на Тери Росио, Майкъл Дохърти, Зак Шийлдс. В ролите са Александър Скарсгард, Мили Боби Браун, Ребека Хол, Брайън Тайри Хенри, Шун Огури, Ейза Гонзалес, Джесика Хенуик, Джулиан Денисън, Кайл Чандлър, Деймиън Бишир и др.

Премиерата е на 26 март в кината и на HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *