spider-man-into-the-spider-verse-ep-sony

В последно време „Спайди“-вниманието ни беше насочено единствено към предстоящия, все още неозаглавен, трети самостоятелен филм за Спайдър-мен от кино вселената на Marvel, покрай който валят истински новинарски бомби – първо научихме, че към филма ще се присъедини Джейми Фокс, който ще се завърне в ролята си на Електро от „Невероятният Спайдър-мен 2“ на Марк Уеб, после, че същото ще направи и Алфред Молина, който отново ще се превъплъти във версията на Доктор Октопус от „Спайдър-мен 2“ на Сам Рейми, а накрая и че поява ще имат и самите Питър Паркъровци Андрю Гарфийлд и Тоби Магуайър.

Сега обаче е време да обърнем поглед към друг Спайдър-мен. Към „Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2“ („Spider-Man: Into the Spider-Verse 2“) – продължението на абсолютното бижу (напълно заслужено наградено и с „Оскар“) „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, който първи представи на голям екран концепцията за мултивселената и множеството версии на Спайди. Концепция, която очевидно е прегърната и от споменатия по-горе „Спайдър-мен 3“ с Том Холанд.

Поводът са две снимки (реално вариация на едно и също нещо), публикувани на официалния туитър канал на „Спайди-вслената“. На тях виждаме Спайдър-мен 2099 (a.k.a. Мигел О‘Хара) – футуристична версия на Спайди от Marvel 2099 линията от 1992, който също така имаше камео поява в една от сцените след надписите на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“.

spider-man-into-the-spider-verse-2-20210103 spider-man-into-the-spider-verse-2-i2-20210103

Осъзнаваме, че това са скрийншотове от спомената по-горе сцена в края на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, но все пак решихме да им обърнем внимание. Първо, защото очакваме „Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2“ с огромно нетърпение и на този етап, когато не сме виждали абсолютно нищо от филма, си търсим повод да му посветим новина, и второ, защото наистина мислим, че Спайдър-мен 2099 ще има роля в новия филм. На тази мисъл ни навежда и фактът, че „ролята“ в „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ се озвучаваше от Оскар Айзък, а такъв актьор не се взима само за 3 секунди, без идея за бъдещето.

Признаваме, че може да се изхвърляме леко тук, но така ни дойде, пък и си чешем крастата, така че… Пък и искахме да споделим още нещо, което ни надъхва сериозно за „Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2“. Едно от най-добрите неща в първия филм беше техническата страна и визуалната презентация, които бяха „jaw dropping”, а сега имаме обещание, че продължението няма да му отстъпва по иновации. Ето какво споделя Кристифър Милър, който заедно с Фил Уорд се завръща като продуцент.

Новите революционни арт технологии, които разработваме за новия филм от „Спайди-вселената“, вече ми „отвинтват главата“. Ще направят първия филм да изглежда старомоден.

Уоу! Силно изказване, на което обаче вярваме безрезервно. Между другото, доста интересни неща за разработването на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ може да разберете лично от гостуването на един от режисьорите му Питър Рамзи му в „Team Deakins“ – задължителния за всички кинофили подкаст на Роджър Дийкинс и съпругата му Джеймс.

Разбира се, ще следим за по-сериозни новини, свързани с проекта, и ще се постараем да ги отразяваме навреме (предполагаме, че с напредване на времето, ентусиазмът ни ще позачезне мъничко), а за финал ви предлагаме едно секундно тийзърче, обявяващо кога ще видим новия филм. Точната премиерна дата на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2“ („Spider-Man: Into the Spider-Verse 2“) засега е обявена като 7 октомври 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Всичко ок – първият филм наистина беше шедьовър и нямам търпение за втория. Ама айде да се спрат малко с тоя излишен кифленски ПР, че дразнят отвсякъде – Щели да направят първия филм да „изглежда старомоден“. Подобен тип коментари, макар с цел да надъхат феновете, са тотално незачитане на положения труд преди това. На всички ни е ясно, че трябва да си промотират работата и новото винаги е дъ бест, ама енъф ис енъф.