Army-of-the-Dead-zack-20210108

Предвид, че не сме писали много за предстоящия зомби екшън „Army of the Dead“ на Зак Снайдър – така се получи, че от обявяването на проекта насам имаме само една-единствена новина по темата (включваща информация и за обявените предистории – игралния филм „Army of the Dead: The Prequel“ и анимационния сериал „Army of the Dead: Lost Vegas“) – все още не ни е писнало от рекламни „трохички“, свързани с филма, и с ентусиазъм обръщаме поглед към най-новия ъпдейт, който идва под формата на две снимки.

Кадрите бяха представени от Зак Снайдър в интервю за Entertainment Weekly, където режисьорът разкри и допълнителни подробности за естеството на „Army of the Dead“, съчетаващ зомби и heist филм в едно. На едната снимка откриваме героя на Дейв Батиста Скот Уорд в (както изглежда) не особено приятен разговор с (дъщеря му?) Кейд Уорд, изиграна от Ела Пурнел, а на другата виждаме по-голямата част от екипа наемници, благоговеещи пред милионите долари в сейфа.

Тук е мястото да припомним, че действието на „Army of the Dead“ се развива в Лас Вегас, който е покосен от зомби епидемия. Властите успяват да ограничат разпространението на вируса само в рамките на града, като построяват стена от транспортни контейнери. Вегас рухва, а шест години по-късно един от собствениците на казина в града наема група войници да влязат в карантинната зона и да извършат обир – да вземат парите, които той е оставил в сигурен сейф в казиното си.

Army-of-the-Dead-20210108 Army-of-the-Dead-1-20210108

Надяваме се това да не е голям спойлър. Сигурни сме, че повечето герои ще умрат, след като се сдобият с парите, но все пак не сме гледали внимателно кой точно присъства (или не) на снимката. А и трейлърите ще покажат всичко по-важно – залагаме на поне една 3-минутна реклама (включваща бавна версия на класическа рок песен), която ще ни изплеска всичко…

Ето какво споделя Зак Снайдър за филма пред EW:

Army of the Dead“ е абсолютен и безкомпромисен зомби-heist филм – жанр върху жанра по един прекрасен начин. Очаквате чиста зомби вакханалия и получавате такава 100%, но също така получавате и наистина невероятни герои, отправили се на фантастично пътуване. Много хора ще се изненадат, че в него има топлина и истински емоции, свързани със страхотните герои… Със „Зората [на мъртвите]“ направихме зомби филм, но опитахме да бъде изцяло такъв, следвайки всички тропи на жанра. Беше толкова забавно, че започнах да мисля за какви други жанрове нямаше място в историята. Тонът на филма е такъв, в който се забавляваш с жанра, но не се подиграваш на жанра – линията е доста тънка.

Звучи ни обещаващо и се надяваме Снайдър да успее да „достави“. Той също така сподели още малко подробности и за аниме-сериала „Army of the Dead: Lost Vegas“:

Гмурнах се много дълбоко в причините за избухването на зомби епидемията и къде започва всичко. Достатъчно е да кажа, че тя произлиза от Зона 51 – това е в откриващата сцена на филма. Целият актьорски състав присъства в анимационния сериал, наред с Крисчън Слейтър като злодея. Наистина се заровихме супер дълбоко в това откъде произхожда зомби заразата.

Припомняме, че наред с актьорите от „Army of the Dead“ (а кои са те ще откриете по-долу) и споменатия Крисчън Слейтър, като гласове в „Army of the Dead: Lost Vegas“ ще чуем и Джо Манганело, Ванеса Хъджинс, Джена Малоун, Аня Чалотра и Хари Леникс.

За финал вижте и още два тийзър плаката на „Army of the Dead“.

Army-of-the-Dead-poster-2-furyosa Army-of-the-Dead-poster-3-furyosa

Режисьор на „Army of the Dead“ е Зак Снайдър („Зората на мъртвите“, „300“, „Пазителите“, „Батман срещу Супермен“), който е и сценарист наравно с Шей Хатън („Джон Уик 3“) и Джоби Харолд („Крал Артур: Легенда за меча“). В ролите са Дейв Батиста, Ела Пурнел, Ана де ла Регера, Гарет Дилахънт, Раул Кастийо, Омари Хардуик, Нора Арнезедер, Хума Куреши, Матиас Швайгхьофер, Тиг Нотаро, Хироюки Санада, Тео Роси, Саманта Уин, Ричард Ситроун, Челси Едмъндсън и др.

Премиерата е предвидена за тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Снимката със сейфа изглежда като рекламен still, а не като кадър от филма. Все тая де. В подобен проект сейфът е най-малко важното. 😀