Вчера беше очакваният дебют на „WandaVision” и спокойно можем да кажем, че този момент официално бележи начало на следващата (нова) ера от господството на Marvel в развлекателната индустрия. Достатъчно е човек да хвърли само един поглед на плана им с подготвяни проекти и веднага става ясно, че от студиото са впрегнали всичките си ресурси и са задвижили на пълни обороти „машината“, благодарение на която се превърнаха в безапелационни господари на големия екран, и са готови да наложат модела си и на малкия.

Част от списъка с предстоящи сериали на Marevel e и „Moon Knight“, чийто предпродукционен период тече с пълна сила и вчера стана ясно, че ветеранът Итън Хоук ще бъде актьорът, който ще влезе в ролята на основния антагонист. Новината бе разпространена от The Hollywood Reporter, но те нямат точна информация, кой точно ще бъде злодеят – спекулират, че това може да е Раул Бушмен, наемник, който се обръща срещу титулярния герой на Оскар Айзък, когато в картинката се намесва египетският бог Коншу, но известният като Шадоу найт Рандал Спектър (брат на Лунния рицар) също е възможност.

Който и да е злодеят обаче ние сме доволни, тъй като сме големи фенове на Итън Хоук и ще се радваме да го видим в подобна роля. Преди време актьорът беше заявил, че няма интерес да участва в комиксови филми, но явно или е видял нещо много интересно в сценария (или в героя си в частност), или количеството „зелени гущери“, които са му предложили, е било такова, че да си заслужава да загърби „принципите“ си. Тук отбелязваме, че към актьорския екип на „Moon Knight“ се присъединява и Мей Каламауй („Ramy“), най-вероятно като възлюбената на Лунния рицар.

Припомняме, че Лунния рицар има множество инкарнации от дебютирането на героя през 1975 г. насам, като един от главните е Марк Спенсър – американец с еврейски произход, боксьор и бивш наемник, вербуван от ЦРУ, чиито живот е спасен от египетския бог Коншу, който го надарява със свръхестествени възможности и го превръща в Лунния рицар. В някои версии на комиксите героят страда дисоциативно личностно разстройство, а като част от личностите му са таксиджията Джейк Локли и милионерът плейбой Стивън Грант.

Снимките на „Moon Knight“ се очаква да започнат през март в Будапеща, Унгария (и евентуално Великобритания и САЩ), като режисьори на предвидените шест епизода ще бъдат Мохамед Диаб („Cairo 678“, „Clash“) и дуото Джъстин Бенсън и Арън Мурхед, познати с успешни жанрови продукции като „Spring”, „The Endless” и „Synchronic“. Премиерата се очаква през 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Добре че снимките няма да са в София и България, че ще има езикова бариера!

  2. че ветеранът Итън Хоук ще бъде актьорът,

    Чак пък ветеран. Да, има доста години в киното вече, ама….
    ветеран е Клинт Истууд, а не тоя.

    П.С. Не, не се заяждам, просто отбелязвам