Дарън Аронофски е един от любимите ни кинотворци и сме винаги нащрек за негови филми, но за съжаление, той не ни е предлагал нищо ново като режисьор от 2017 година и престъпно недооценения му „майка!“. През последната половин година името му се свърза със замисления като сериал за корумпирани крайбрежни спасители в Ню Йорк „Boss of the Beach“, за който обаче не се е чувало нищо от доста дълго време, както и с нова „малка“ колаборация с честия му партньор, оператора Матю Либатик („Pi“, „Черен лебед“, „Ной“), за която изглежда, че сега получаваме потвърждение.

Deadline съобщават, че Дарън Аронофски ще си партнира със страхотните A24 в екранизация на пиесата „The Whale“ на Самюъл Д. Хънтър, разказваща за 272-килограмов мъж, криещ се от света у дома си и бавно угояващ се до смърт, който получава последен шанс за изкупление като възобнови връзката с отчуждената си дъщеря. Със сценария на филма ще се нагърби самият Хънтър, а в главната роля ще влезе (внимание!) Брендън Фрейзър.

Ако горното ви звучи като идеална история за режисьор като Аронофски, но не сте сигурни как точно актьор като Брендън Фрейзър, познат най-вече с кретенски комедии, би могъл да се впише, значи не познавате добре филмографията и таланта му. И не, нямаме предвид неоспоримата му харизма и приличните му изпълнения като тези в първите две части на „Мумията“ на Стивън Сомърс, а отличните му, зрели драматични превъплъщения във филми като „Богове и чудовища“ и „Тихият американец“, както и в сериала „Trust“.

Сега, не искаме да го прехвалваме или да го изкарваме по-добър, отколкото е, но като знаем какво направи Дарън Аронофски с дърводелец като Мики Рурк в „Кечистът“, нямаме съмнение, че от Брендън Фрейзър ще извади дори по-добро. Освен това, „The Whale“ звучи като сериозно актьорско предизвикателство, включващо и доста забавни моменти, така че няма да се учудим, ако Фрейзър получи една номинация за „Оскар“, която да ознаменува дългоочакваното му завръщане.

Go get 'em tiger! Сър Иън Маккелън и Брендън Фрейзър в кадър от „Богове и чудовища“
Go get ’em tiger! Сър Иън Маккелън и Брендън Фрейзър в кадър от „Богове и чудовища“

Ето малко по-подробен синопсис на „The Whale“:

В покрайнините на Мормон Кънтри, Айдахо, 272-килограмов мъж се крие от света и бавно се угоява до смърт. Отчаян да поднови връзката с отдавна отчуждената си дъщеря, той опитва да се сближава с нея само за да открие крайно нещастна и надарена със злобен и остър език тийнейджърка. С голямо сърце и свирепо забавна, „The Whale“ разказва историята за последния шанс за изкупление на един мъж и за откриването на красотата в най-неочакваните места.

А ето какво споделя авторът на пиесата Самюъл Д. Хънтър за предстоящата екранизация и участието на Дарън Аронофски:

Историята е дълбоко лична и съм много признателен, че тя ще има шанс да достигне до по-широка аудитория. Фен съм на Дарън още откакто гледах „Реквием за една мечта“, когато бях студент първи курс, пишещ първата си пиеса. Толкова съм благодарен, че той ще допринесе своя неповторим талант и визия за този филм.

Както вече отбелязвахме (при това не за първи път), огромни фенове сме на Дарън Аронофски, очакваме всеки негов филм с огромно нетърпение и „The Whale“ не е изключение. Самата пиеса звучи ужасно интересно, а присъствието на Брендън Фрейзър, към когото имаме големи симпатии, само прави проекта още по-привлекателен. A24 пък са, така да се каже, черешката на тортата.

Стискаме палци всичко да се осъществи по план и скоро да можем да се насладим на готовия „The Whale“. Междувременно ще следим всичко по-интересно около продукцията, а за финал ви предлагаме едно кратко интервю със Самюъл Д. Хънтър, в което споделя любопитна информация за пиесата и написването ѝ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *