Последният път, когато сме споменавали „The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superherо”, е било преди повече от петилетка и информацията включваше участие на любимия ни и доста онеправдан в последния месец Джони Деп. Само преди няколко дни стана ясно, че Бен Афлек ще участва във филм на Disney по споменатата книгата на Уилям Калуш и Лари Сломан – но, уточняват колегите от филмовите медии, не в ролята на самия илюзионист.

От 2014 насам са настъпили и други промени в творческия екип, като за филма вече е ангажиран съвсем различен режисьор – Дан Трактенбърг, познат най-вече с успешния „10 Cloverfield Lane”. Той се е присъединил към „Houdini“, когато идеята е била в развитие при Lionsgate, а според The Hollywood Reporter в подготовката се е включил и бившият шеф в Warner Bros. и настоящ продуцент Джеф Робинов от Studio 8 (който е пренесъл проекта в Disney).

Също така се говори, че ще се ползва сценария на Ноа Опенхейм („Джаки“) и се очаква „Houdini“ да бъде нещо повече от разказ за „фокуси“ – с изследване на окултното и сериозен поглед към авантюриста Худини. Обещанието е Афлек да се включи в „поддържащ образ“, който ще бъде нещо като агент, действащ в същите (шпионски) кръгове като илюзиониста. Ето какво гласи официалният синопсис на споменатата книга с въздълго заглавие:

Крал на белезниците, специалист по измъкване от всяка клопка, международна звезда. От неговата смърт преди 80 години, животът на Хари Худини е пресъздаван в книги, на екрана на киното и телевизията. В тази разтърсваща биография, експертът по магии Уилям Калуш и авторът на бестселъри, писателят Лари Сломан обединяват усилията си, за да открият мъжът отвъд мита за него. Съставена след милиони страници проучвания, тази книга описва в детайли страстта, която принуждава Худини да изпълнява все по-опасни магически номера, а също така се обръща внимание на тайния му живот като шпионин и на пагубния заговор за обезценяване на наследството, което той оставя. „The Secret Life of Houdini“ проследява арката на живота на магьосника – от отчайваща бедност до световна слава, като сътвореното от него впоследствие е застрашено от група фанатични „спиритуалисти“, водени от прочутия британски автор сър Артър Конан Дойл. Авторите се опитват да дешифрират един живот, в който основна роля играе илюзията, като предлагат интимен и интригуващ портрет на Худини – мъжът и легендата.

Каквито и да са перспективите пред този дълго подготвян „Houdini“, ние ще проследим новините около него с интерес – не само поради факта, че отдавна се очаква следващ пълнометражен филм на Дан Трактенбърг (който се спряга за нов „Хищникът“), а и защото ни е интересно как ще се впише Бен Афлек в шпионско-магическата афера. Ще чакаме вест и кой всъщност ще изиграе великия майстор на илюзионното изкуство.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *