Никога не се ограничаваме жанрово, когато става дума за кино – ще гледаме всичко, което си струва, без значение дали е романтична комедия или слашър хорър. Все пак обаче си имаме някои жанрове, които са ни най-любими и винаги се оглеждаме за нови техни достойни представители, и без съмнение криминалният съспенс трилър е един от тях. Някои от любимите ни филми са представители на този жанр, любимите ни режисьори са работили в него и съответно винаги сме жадни за още и още истории, които ще ни държат под напрежение, докато се чудим кой е извършил някое ужасяващо престъпление.

Успешните трилъри най-вече зависят от стегнат сценарий и добра режисура, които знаят как да покачват напрежението през целия филм. Актьорската игра обаче със сигурност е следващият най-важен елемент – трябва актьорите в главните роли да успеят да ни накарат да им симпатизираме и да усещаме тяхната борба със случващото се на екрана. Стискаме всички възможни палци предстоящият филм „The Little Things” да е следващия добър представител на жанра, а не една от злощастните имитации, които много се опитват, но никога не успяват да изградят интересна мистерия с любопитни герои и покачващо се напрежение.

Има поводи да сме оптимистично настроени, един от които е, че главните роли в „The Little Things” са поверени на трима носители на „Оскар“, начело на които е великият Дензъл Уошингтън. Уошингтън играе опитно ченге от малък град, който случайно попада в средата на разследване на убийство в Лос Анджелис, извикан от сержант Бакстър, в чиято роля ще видим Рами Малек. Главният заподозрян за убийството е странен отшелник, изигран от Джаред Лето.

Вижте трейлъра сега:

Ясно е, че Дензъл Уошингтън е жива легенда, нямаме и капка съмнение, че и в тази роля ще блесне. Рами Малек сме го гледали доста по-малко и не го харесваме във всяка една роля, но когато му се получават нещата, резултатите са наистина добри. И остава въпросът за Джаред Лето, към когото изпитваме известна неприязън, заради непоносимо арогантна му персона, продължаващото години поведение, с което непрекъснато показва колко невероятно впечатлен е от себе си и какъв „артист е“ с позьорския си „method“ подход към всяка роля – както някой беше синтезирал много точно „Джаред Лето изглежда като човек, който се гледа в огледалото, докато мастурбира“. Въпреки това обаче ще излъжем, ако не признаем, че той е способен и на добри изпълнения и наистина сме харесвали негови превъплъщения.

Надяваме „The Little Things” да е точно такъв пример за добра роля на Лето (както и цялостният сценарий да е на ниво), че да успеем да се насладим на качествена „игра на котка и мишка“ между полицаите и убиеца, защото, в крайна сметка, не ни е нужно да харесваме един актьор като човек – важното е да си върши добре работата. И да кажем, че ако Рами Малек се окаже лош, ще повърнем.

the-little-things-poster

The Little Things” е режисиран и написан от Джон Лий Ханкок, когото познаваме като автор на „Saving Mr Banks”, „The Founder” и „The Blind Site” – все много интересни изследвания на характери, с лек навик да залитат към мелодрама, но цялостно доста добре направени филми, което е още един повод за оптимизъм.

Премиерата ще бъде на 29 януари едновременно в кината и платформата HBO Max – един от първите филми, който ще излезе по новата схема на Warner Bros.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *