Късометражното кино не е толкова високопрофилно, колкото пълнометражното, и за съжаление не говорим много често за него, въпреки че всяка година излизат цяла камара качествени кратки проекти, които без съмнение са произведения на кино изкуството. Когато обаче един от най-известните режисьори в света направи късометражен филм с една от най-любимите ни актриси, ясно е, че няма как да не го обсъдим.

The Human Voice” е не просто късометражният филм на големия Педро Алмодовар, откроил се като един от най-интересните проекти, подготвени и реализирани по време на пандемията. Той освен това бележи и англоезичния дебют на испанския режисьор, което със сигурност е много вълнуващо събитие за киноманските ни сърца. Никога не сме се чувствали отдалечени от изкуството на Алмодовар, той е пример за артист, който винаги е прехвърлял ограниченията на така наречения етикет „европейско кино“ и винаги е бил еднакво релевантен с холивудските си колеги. По някакъв начин дори сме изненадани, че това е първият му филм на английски език, тъй като никога не сме го разглеждали като нещо различно от известен и успешен режисьор, което за съжаление до голяма степен все пак си остава категория, основно доминирана от англоговорящи артисти.

The Human Voice” дебютира на тазгодишният фестивал във Венеция и ще ни покаже любимата ни Тилда Суинтън в ролята на жена, която очаква бившия си любовник да дойде в къщата й за да си изнесе вещите и докато го чака, изпада във все по-дълбоко отчаяние. Разбира се, че винаги сме развълнувани да видим Суинтън в нова роля, а интересното в случая е, че тя е толкова нестандартна и креативна в изборите си на роли, че всъщност обикновена „жена в любовна връзка“ е нещо, което всъщност от години не сме я виждали да прави.

Вижте трейлъра сега:

Облеклата, цветовете, контрастите, наситеността на всеки един кадър – влюбени сме във всяка секунда от този трейлър. Нямаме търпение да видим какво ще попадне под заплашителния замах на тази брадва в края на клипа и как ще се свържат цветовите избори с историята и атмосферата, която Педро Алмодовар изгражда. Не сме сигурни за стилизирането на всяка една буква в заглавието, малко ни стои като проект на студент по графичен дизайн, който се има за много хитър, но сме сигурни, че заглавката няма да е основното нещо, върху което ще се фокусираме, когато имаме възможност да изгледаме 30-минутния филм.

The Human Voice” е написан и режисиран от Педро Алмодовар. Засега официална премиерна дата няма, но най-вероятно ще бъде в началото на 2021 г., за да си осигури почти сигурната номинация за „Оскар“.

the-human-voice-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *