Бавно, но сигурно, CBS действат по предварително начертания план за допълнително „доразвиване“ (или „изстискване на потенциала“) на криминалния свят, познат ни от книгите на Томас Харис и от филмовите адаптации „Мълчанието на агнетата” и „Ханибал“ на Джонатан Деми и Ридли Скот, в който съществуват легендарният Ханибал Лектър и агентът на ФБР Кларис Старлинг.

Действието в подготвяния сериалClarice“ ще се развива само година след събитията в „Мълчанието на агнетата” и ще проследи завръщането на Кларис на активна служба, след взаимодействието ѝ с д-р Лектър по случая с Бъфало Бил. На този етап нямаме информация дали д-р Лектър ще се появи под някаква форма, но в първия поглед към сериала се загатва, че Бъфало Бил ще има важна роля.

Както вече сме отбелязвали, CBS са си избрали сравнително непозната актриса за ролята на  Старлинг и са я натоварили с нелеката задача да доразвие един вече познат, добре изграден и комплексен образ. Неволно или съвсем тенденциозно, Ребека Брийдс ще бъде сравнявана (особено от по-възрастните поколения) с Джоди Фостър и Джулиан Мур, така че се надяваме – за нейно добро – сценаристите-шоурънъри и режисьорите на поредицата да са се постарали много по-сериозно, отколкото е прието за конвейерните кримки на CBS.

Ето как изглежда първият тийзър на „Clarice“:

Няма как да се пропусне емблематичната пеперуда! Според официалния синопсис, поредицата представлява „дълбок поглед към неразказаната лична история на Кларис Старлинг, която се завръща на „бойното поле“, за да преследва серийни убийци и изнасилвачи, а в същото време трябва да се съобразява с високите залози в правителствената игра във Вашингтон“.

Изключително умна и уязвима, Кларис е дипломиран психолог и специалист по криминология. Нейната смелост ѝ придава специфична вътрешна светлина, с която привлича към себе си чудовища и луди хора. Изпълнено с проблеми детство и бремето на семейните тайни, които я преследват през целия ѝ живот, са главните движещи сили за непрестанното търсене на нови случаи и предизвикателства…

В актьорския екип на „Clarice“ се включват още Майкъл Къдлиц, Лука де Оливейра, Кал Пен, Ник Сандоу, Девайн Тайлър, Марни Карпентър и др. Шоурънър на проекта е дама – Елизабет Клавитър („The Resident“), режисьор на пилотния епизод също е дама – Мая Вервило, а сценаристи и изпълнителни продуценти са Алекс Кърцман и Джени Лъмет. Ще стискаме палци да не се изложат с толкова амбициозна и сложна задача – ще е добре да изградят интригуващ образ, а не да сервират по един криминален случай на епизод в името на екшъна и високите рейтинги…

Премиерата на сериала е на 11 февруари 2021 по CBS и CBS All Access.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *