Никълъс Джареки
Никълъс Джареки

В последните няколко седмици започна да ни се струва, че сякаш цялата ситуация от изминаващата година ще има поне един неочакван, но много хубав за нас резултат – в заветния награден сезон ще излязат повече филми от обикновено, включително такива, за които дори не знаехме, че се подготвят. Такъв е случаят с „Crisis” – първия филм на Никълъс Джареки след доста силния „Arbitrage” от 2012 г.

Crisis” разполага с изключителен актьорски състав и сме изненадани, че досега не сме го коментирали. В една от главните роли влиза любимецът ни Гари Олдман, което само по себе си е прекрасно, да не говорим, че е почти невероятно, че ще му се насладим отново, по-малко от два месеца след като видяхме чудесното му изпълнение в „Mank”. Към Олдман се присъединяват Арми Хамър, който достатъчно пъти ни е доказал, че е не просто хубавец, но и много качествен и интересен актьор, и Еванджелин Лили, за която сме любопитни как ще се представи паралелно с двама актьори, които толкова много харесваме – надяваме се да е по-добре от изпълнението ѝ в „Хобит“ филмите. Сред поддържащите актьори са имена като Люк Еванс, Грег Киниър и Мишел Родригес.

Crisis” разглежда темата за все още бушуващата криза с опиати в Америка и по всичко изглежда, че ще го направи по един доста интересен начин. Филмът ще разчита на три отделни сюжетни линии, за да покаже различните страни на това как кризата се отразява върху хората. Историите включват тази на трафикант, който урежда сделка между различни картели за пренасянето на медикамента фентанил между Щатите и Канада; архитектка, възстановяваща се от зависимост към обезболяващото оксиконтин, която проследява връзката на сина й със света на наркотиците, и университетски професор, който се среща с неочаквани разкрития за работодателя си – фармацевтична компания, която планира да изкара ново „неразвиващо зависимост“ лекарство на пазара.

Вижте първите кадри:

gary-oldman-crisis-20201225 evangeline-lilly-crisis-20201225 armie-hammer-crisis-20201225

Съдейки по тези първи кадри, „Crisis” изглежда ще се цели точно в атмосферата, която очакваме от филм на тази тема – доста мрачна и същевременно интригуваща, на ръба между драмата на героите и тайните и опасните конспирации, зад които стои машината на фармацевтичната индустрия. Надяваме се, че Никълъс Джареки ще ни покаже още един стойностен трилър, какъвто беше и предишният му филм.

Освен режисьор на „Crisis” Джареки е и сценарист, а актьорският състав, освен споменатите Гари Олдман, Арми Хамър, Еванджелин Лили, Люк Еванс, Мишел Родригес и Грег Киниър, включва още Лили-Роуз Деп, Кид Къди, Вероника Ферес, Мартин Донован и др. .

Премиерата ще бъде на 26 февруари по кината, а на video on demand – на 5 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *