Адаптациите по видео игри винаги са били рискован и много труден за реализиране проект. Видяхме какво се случи с „Uncharted”, който най-после ще види бял свят. По-късно през месеца ще се появи и „Monster Hunter”. Различни студиа готвят още разнообразни филми и сериали, насочвайки се все повече и повече към героите от любими франчайзи на милиони геймъри по света.

Още една поредица, която от години се опитва да реализира свой пълнометражен филм, е стелт екшъна „Metal Gear Solid” на Хидео Коджима. Няма да се впускаме в проследяване на историята, която не е толкова колоритна и често обновявана като тази на „Uncharted”, но можем да кажем, че повече от десетилетие се пържи на бавен огън. Последната информация идва от далечната 2014 година когато режисьорът Джордан Воу-Робъртс („The Kings of Summer”, „Конг: Островът на черепа”) беше избран да оглави филма. Очевидно нещата бавно, но сигурно са придобивали форма, защото през тези дни лично той пусна неочакваната бомба, че Оскар Айзък ще изпълни главната роля на Солид Снейк, специален агент на подразделението Foxhound.

Не очаквайте от нас да ви представим историята на поредицата, защото тя е изключително комплексна, объркана и пълна с разнообразни плот туистове, от които може да ви заболи глава или завие свят. На този етап нямаме идея какво точно ще използват режисьорът Джордан Воу-Робъртс и сценаристът Дерек Конъли („Джурасик свят”, „Конг: Островът на черепа ”), но можем да ви уверим, че разполагат с повече от достатъчно материал, за да заснемат шест-седем филма.

Припомняме ви, че поредицата „Metal Gear” е създадена от Коджима още през далечната 1987 година и включва седем основни игри, както и поне още толкова (ако не и повече) спин-оф заглавия за най-различни платформи. Последната част, „Metal Gear Solid V: The Phantom Pain”, явяваща се едва втора в хронологичната история на вселената (без да броим странични неща като „Peace Walker” и „Portable Ops”), се появи през 2015 година и сложи край на дългогодишните взаимоотношения между Коджима и Konami.

Любопитен факт за Оскър Айзък е, че той сподели преди малко повече от година колко много би искал да изиграе точно Солид Снейк. Ето, че сега ще получи тази възможност. Феновете, в по-голямата си част, одобряват избора и се надяват, че той ще замени достойно Дейвид Хейтър – гласът зад този иконичен персонаж.

На този етап това е единствената информация, с която разполагаме, но самият Джордан Воу-Робъртс ни уверява, че ще направи всичко по силите си, за да остане верен на духа и традициите на Хидео Коджима и „Metal Gear Solid”. Дали това означава, че ще видим леки свръхестествени елементи като бисексуален вампир (това ще е модерно в днешно време) или персонаж, който се превръща в рояк пчели? Ще трябва да почакаме, за да разберем, но подозираме, че нещата ще са придържат повече към реализма и шпионския екшън.

Ние със сигурност ще следим развитието на този проект, а за финал ще ви оставим с един фен арт плакат, който страшно много разгорещи верните фенове на поредицата и помогна за топлото приемане на новината:

metal-gear-solid-oscar-isaak-poster-20201209

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Никога не съм играл поредицата, иначе и аз от години чета, че се „подготвя“ филм.
    Някаква мазохистична част от мен, продължава да дава шансове на жанра, но собен провал търпят кино адаптациите по японски игри…..да видим.

    П.П. Мортал Комбааааааааааат – време е вече за трейлъра дайба