Явно тези дни няма да спрем да говорим за киновселената на Marvel и по-конкретно „Спайдър-мен 3”. Вчера, по време на деня на инвеститорите, Disney обявиха купища нови заглавия за своите платформи, като един от акцентите беше моментът, в който императорът на Marvel – Кевин Файги – повдигна нивото на адреналин, съобщавайки ни, че Джон Уотс („Спайдър-мен: Завръщане у дома“ и „Спайдър-мен: Далеч от дома“) е нает да режисира новия филм за „Фантастичната четворка“.

Още когато Disney купиха 20th Century Fox, всички знаехме, че един от бонусите е, че Marvel ще си върнат правата над едни от най-популярните им герои – Фантастичната четворка и Х-Мен. Проблемът тогава беше, че планът на студиото бе начертан за следващите пет години и тези герои нямаше как да се впишат в картината, но това не пречи Marvel да развива истории за въпросните комиксови герои за в бъдеще и явно Фантастичната четворка ще са първите, които ще получат нова екранизация.

spider-man-homecoming-jon-watts

Докато някои от нас са забравили за първия филм за героите от 1994 годинана Роджър Корман, то е безопасно да кажем, че всички помним двата филма от началото на хилядолетието с участието на Крис Еванс и Джесика Алба. Макар те да бяха достоверни с първоизточника, в крайна сметка не успяха да спечелят критиците и да докарат достатъчно пари, за да се оправдае направата на трети филм. Последва римейк, режисиран от Джош Транк, който е всеизвестен като един от най-лошите комиксови филми правени някога.

Тепърва предстои да разберем дали този – четвърти по ред – опит за запомняща се филмова версия на героите ще е печеливш, но Джон Уотс доказа на два пъти, че се справя чудесно с адаптирането на велики комиксови персонажи и екипът ни няма търпение да види крайния резултат. Под ръководството на Кевин Файги имаме надежда, че ще получим качествен продукт, който да отвори вратата както за бъдещ самостоятелен франчайз, така и за чудесно преплитане с други герои на Marvel от тяхната всеразрастваща се киновселена.

На този етап „Фантастичната четворка“ няма премиерна дата и не знаем други подробности, освен, че Уотс ще режисира, а Файги ще продуцира. Ще следим проекта с голям интерес и  ще ви държим в течение на новостите около него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Да не забравят да сложат като анти герой Виктор фон Дуuм, защото героя не присъства в първите 4 филма…

    1. С оглед на предишните дришни по темата „гледаем“ е повечно от достатъчно