Безспорно би било е трудно за Йоргос Лантимос да се „състезава“ за внимание в стрийминг-платформи с по-разнообразно съдържание – винаги ще се намерят ценители на фестивални „деликатеси“, но е добре и да знаеш къде точно може да ги намериш. Едно от тези избрани места е Mubi. Сравняват го с The Criterion Channel и сме свидетели, че събраното в него богатство представя кинематографии от цял свят.

Именно в Mubi вече може да бъде открита най-новата творба на Лантимос „Nimic”. Тя е късометражна история с продължителност само 12 минути – вижте един клип от нея.

Премиерата на „Nimic” е миналата година в Локарно, а съсценарист на Лантимос е дългогодишният му творчески партньор Ефтимис Филипоу. Ето какво гласи синопсисът:

Един професионален челист среща непознат в метрото – резултатът е неочакван, а също и последствията за живота му…

Великолепно е, че виждаме отново на екран Мат Дилън. Откакто действаше под режисьорските инструкции на лудия Ларс фон Триер в ролята на серийния убиец Джак, не сме попадали на негово изпълнение, а уважаваме много смелостта и ентусиазма, с който се втурва в предизвикателства. Вярно, в случая присъствието му е „късометражно“, но пък благодарение на Йоргос Лантимос – със сигурност интригуващо.

Всеки, който иска да задоволи любопитството си и има абонамент за Mubi, може да отдели четвърт час от времето си и да сподели после впечатления – „Nimic“ вече е на разположение в платформата от петък, 27 ноември 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *