Като големи фенове на научната фантастика и жанровото кино като цяло добре сме се научили, че докато високобюджетните sci-fi проекти са супер и ги чакаме с нетърпение, много често най-големите бижута се намират по кинофестивалите. Дали това е защото липсата на голямо студио и много пари дават възможност на артистите да експериментират и да са дръзки както с тематиката, така и с методите си на разказване на история, не можем да сме сигурни. Но фактът е, че някои от най-любимите ни фантастични филми са доста нискобюджетни и винаги се радваме, когато добавим още един към списъка.

Затова с голяма надежда обръщаме поглед към „Minor Premise” – фестивален хит, който за момента обира само хвалебствия от критиката, но и сам по себе си изглежда доста обещаващо. Филмът разказва за млад учен, който в стремежа си да постигне нещо велико и да излезе от сянката на баща си, изпълнява върху себе си опасен експеримент, който (естествено) не завършва добре и в резултат разбива съзнанието му на 10 различни парчета, всяко от които контролира тялото му за по 6 минути.

Вижте трейлъра на „Minor Premise” сега:

От една страна тематиката е много интересна – това, че младия учен се е опитвал да „построи“ съзнание, което е съставено от точно определени спомени и емоции, за да бъде най-добрата си версия. От друга страна е доста интересната идея, че той ще преживява десет напълно различни версии на себе си, които обаче няма да бъдат различни личности, както например беше в „На парчета“ и всякакви други филми за дисоциативно разстройство. Тук той и колежката му ги наричат „секции“ и явно едната ще бъде по-мистериозна от другите. А пък кадъра, в който тялото и сянката му правят две различни неща вече съвсем ни хвърля в тъча и нямаме никаква представа как това ще се връзва към историята.

Сюжетът, тематиката и атмосферата на филма ни се струват наистина интересни, така че моментално го вкарваме в списъка си със задължителни заглавия. За щастие няма да чакаме и дълго, докато можем да го гледаме – премиерата е на 4 декември в определени кина и video on demand.

Ето го и официалният синопсис:

Опитвайки се да надмине заветът на баща си и под напрежение от стар колега, антисоциален невро-изследовател се оплита в собствения си рискован експеримент. Итън се е затворил в дома си заедно с бившата си приятелка Али и двамата ще се опитват да навигират травма, амбиция и грешките от миналото. Гмуркайки се право в неизследваните дълбини на мозъка, те осъзнават, че повече неща са заложени на картата, отколкото само тяхната връзка и репутацията на Итън. Времето изтича бързо, а той е принуден да се изправи срещу най-тъмната си страна, докато припряно се опитва да разгадае загадката, която лежи в подсъзнанието му.

minor-premise-poster-20201114

Minor Premise” е режисьорски дебют за Ерик Шулц, който е и сценарист наравно с Джъстин Морето и Томас Тори. В главните роли са Сатя Сридхаран, Дейна Ашбрук и Пейтън Ашбрук.

Още веднъж, премиерата е на 4 декември в избрани киносалони и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Малко напомня на „Мухата“… което в никакъв случай не е лошо нещо 🙂