Великолепен шанс е всяка възможност да бъде видян на голям екран един от безспорните майстори в актьорското изкуство – сър Антъни Хопкинс. А когато компания му правят носителката на „Оскар“ Оливия Колман, Марк Гатис, Оливия Уилямс, Руфъс Сюъл и Имоджен Путс, ни се струва, че дори няма значение каква точно е историята. Нека си го кажем направо – достатъчно е да се появи на екрана мистър Хопкинс, и сме готови да гледаме каквото и да реши да изиграе.

В случая става дума за „Бащата“ („The Father“), режисьорски дебют на французина Флориан Зелер, който адаптира собствената си пиеса „Le Père“ заедно сносителят на „Оскар“ сценарист Кристофър Хамптън („Опасни връзки“, „Изкупление“). Дори само от трейлъра става ясно, че благодарение на тази роля и таланта си, сър Антъни може да се окаже сред фаворитите на киноакадемиците в края на отминаващата 2020 година.

Цялата компания представлява истинска наслада за очите и душата на киноманите. Дори от битката с безпощадната деменция може да се конструира увлекателен филмов лабиринт, в който баща и дъщеря се срещат и разминават, а реалността не успява да върви в крачка с деформираните възприятия. За остаряващия Антъни светът се променя безвъзвратно, а хората, които го обичат, трябва да събират парчетата от изкривените огледала, с които го обгражда болестта на ума…

Очаква се Sony Pictures Classics да пуснат в разпространение „Бащата“ през втората половина на месец декември, а у нас зрителите все още могат да видят филма на фестивала Синелибри. Оставащите прожекции са на 3 (днес), 7 и 8 ноември.

kinopoisk.ru
the-father-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *