Британският режисьор и наш любимец Бен Уийтли не е стоял със скръстени ръце в смутното, карантинно време – по времето, когато новата му „Rebecca“ се появи в Netflix, той вече е бил заснел тихомълком и леко под секрет един микро-бюджетен хорър. Подробности по случката, както и първа официална картинка от филма, озаглавен „In the Earth“, споделят Deadline – в авантюрата участват Джоел Фрай („Yesterday“), Елора Торчия („Midsommar“), Хейли Скуайърс („Аз, Даниел Блейк“) и Рийси Шиърсмит.

Ето какво гласи официалният синопсис, а след него ще видите и първата снимка:

Докато светът търси лек за вирус, който предизвиква всеобща катастрофа, един учен и един спец по парковете навлизат дълбоко в една гора за рутинна проверка на оборудването за наблюдения. Тяхното пътешествие през нощта се превръща в ужасяващ рейд в сърцето на мрака, а цялата гора буквално оживява около тях…

wheatley-scaled-1-20201113

Бен Уийтли е сценарист и продуцент на „In the Earth“, а снимките са протекли в предизвикателния период на продължителния локдаун, когато всеки творец с въображение имаше шанс да се захване с нещо абсолютно ново, интригуващо и различно – нещо, за което винаги (в други обстоятелства) не достига време. Очаква се Neon да пуснат хоръра по кината в Щатите по някое време догодина.

И след като този проект е вече завършен, режисьорът може да продължи подготвителната си работа по „Tomb Raider 2“, който (вероятно) ще се снима в началото на 2021. Дали ще успее да промени „проклятието“, което тегне върху филмите, създадени по видеоигри? Уийтли смята, че знае къде е проблемът – според него е много трудно да се пренесе интерактивният елемент, които ни приковава към игрите, в общуването между зрителите и филма на екрана. И тъй като много игри са създадени от филмови сюжети, доста по-трудно е да бъдат префасонирани обратно в сюжетна форма, която за грабне и задържи вниманието на публиката.

И още една посока, в която се готви да действа еклектичният Уийтли – в новинарският поток се потвърди информацията, че той ще се ангажира с още едно продължение – „The Meg 2“ за Warner Bros, в което Джейсън Стейтъм ще се завърне, при това и „творчески ангажиран“, а също и сценаристите на първия мегалодонски филм плюс продуцентите се оказват отново „на борда“. Защо му е на Бен Уийтли да се впуска в дълбините на океана и да се разправя с мега-зверове? Не си правете труда да търсите (верен) отговор – чудим си се просто така, въпросът е абсолютно реторичен…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments