Изненадахме се, че е изминало малко повече от година, откакто за последно говорихме за предстоящия филмCherry” – първия режисьорски проект на братята Русо след „Отмъстителите“. Но 2020 така и така не я броим (защото не я ползвахме) и направо го пишем, че двата ноември месеца се припокриват и след първият кадър излизат още няколко доста интересни нови снимки от предстоящия проект.

Припомняме, че „Cherry” ще разкаже без съмнение интересната, но и трудна за гледане история, базирана на книгата на Нико Уокър – един медик от американската армия се прибира у дома с пост-травматично разстройство, в опита си да регулира менталното си състояние, той се подхлъзва по опиатите, пристрастява се и започва да обира банки.

От промоционалните кадри, които ще видите по-надолу веднага си личи, че Джо и Антъни Русо по никакъв начин не са смекчили реалността на това как изглежда опиоидната пристрастеност – Том Холанд, когото ще гледаме в главната роля, изглежда наистина ужасно на някои от снимките.

Cherry-1536x1023 Tom-Holland-Cherry-2-1-1536x1023 Tom-Holland-Cherry-1536x1023 Tom-Holland-Cherry-3-1536x1024

Като цяло кадрите ни се струват добре, но не особено изненадващи – точно така си представяхме да изглежда „Cherry”, след като прочетохме, че Русо ще работят по него. Дълбоко обаче сме заинтригувани от следното изказване на Джо Русо:

Той пропътува огромно разстояние в рамките на 15 години. Филмът е разделен на шест части, които покриват тези различни етапи и всяка част има различен тон. Всяка е снимана с различни лещи и различен дизайн на продукцията. Една е магически реализъм, друга е абсурдизъм, трета е хорър. Има нещо „гонзо“ в този филм. Това е един герой в екзистенциална криза.

Тази работа с шестте различни части, които са различни жанрово веднага ни грабва вниманието. Разбира се, че е логично, че Русо вече имат повече какво да предложат от стандартна три-актова история, след феноменалните епоси, които направиха. Не го очаквахме обаче точно от „Cherry” и сме наистина любопитни да видим как точно ще изглежда крайния продукт, ако наистина събира в себе си толкова различни тонове и методи за разказване на историята. Идеята тонът на филма да се обвързва с емоционалното и ментално състояние на титулярния герой без съмнение може да бъде страшно печеливша, така че стискаме палци да е използвана наистина в полза на историята, а не просто като приумица.

Cherry” е режисиран от Джо и Антъни Русо. Книгата на Нико Уокър е адаптирана за екрана от Джесика Голдбърг и Анджела Отстот. В главните роли ще видим Том Холанд, Киара Браво, Томас Ленън, Джак Рейнър и Майкъл Гандолфини.

Филмът ще дебютира по кината на 26 февруари, след което ще тръгне в платформата на Apple TV+ на 12 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *