Съвсем скоро споменавахме в новините Майкъл Бей като движещата сила зад един нов, пандемично-актуален трилър. В момента се говори за нов проект на неуморния продуцент, с участието на Джейк Джиленхол – медиите отвъд Океана „докладват“, че вероятно това ще бъде римейк на датския трилър от 2005 година „Ambulance“. Осигурена е основата – по нея работи телевизионният сценарист Крис Федак, като е много вероятно самият Бей да се захване с режисурата. Все още е проблематично разпространението на бъдещия филм, като коментаторите твърдят, че би било логично Universal или Sony да се заемат с този проект.

Какво се знае със сигурност? „Ambulance“ ще бъде „изпълнен в стила на страхотните екшън-трилъри от 90-те години на ХХ век като „Скорост“ и „Лоши момчета“ – ами надали някой е очаквал нещо различно от Бей, преосигуровката си е важен елемент за (евентуален) успех. Оригиналният датски филм е режисиран от Лауриц Мюнх-Петерсон, изпълненото с напрежение действие се развива в едно единствено място и проследява четири персонажа в реално време – двама братя, обир, отвлечена линейка, заложници и развой на драматичните отношения плюс опит за оцеляване в невъзможна ситуация.

Колкото и да сме скептични и слабо развълнувани от обещание за поредна среща с упоритостта на Майкъл Бей, който трябва да започне снимки в края на януари в Лос Анджелис, участието на Джейк Джиленхол автоматично превръща този проект в любопитна авантюра. Ще ни бъде доста интересно как биха се съчетали неговото актьорско майсторство с авантюристичните пориви на дългогодишния създател на екшъни „на конвейр“. Между другото, любопитен момент е и това, че „Ambulance“ се явява втори римейк на камерен трилър, към който Джиленхол има интерес, след „The Guilty“. Явно, също като нас, той е фен на подобни филми.

Продуценти на новия „Ambulance“ са Иън Брайс („6 Underground“, поредицата „Transformers“) и новооснованата компания Project X, които разработват „Писък 5“ заедно със Spyglass и ще действат по адаптацията на „Дългата разходка“ на Стивън Кинг за New Line. Ще следим информацията за „Ambulance“ отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *