Лука Гуаданино продължава да бъде един от най-вълнуващите и интересни режисьори, работещи в момента и по всичко личи, че не само ние сме му огромни фенове, но и големите холивудски звезди също. Той продължава да развива множество интересни проекти, но изглежда, че след телевизионният му дебют „Ние сме каквито сме”, Гуаданино е доволен от формата на „престижната телевизия“ и директно скача на нов подобен проект – този път мини-сериал за BBC.

Гуаданино ще напише и режисира нов прочит на „Brideshead Revisited” – адаптация на романа „Brideshead Revisited, The Sacred & Profane Memories of Captain Charles Ryder” на Ивлин Уо, публикуван през 1945 г. Досега романът е бил екранизиран веднъж като много успешен сериал в 11 части с Джереми Айрънс в главната роля, а след това – като филм с Матю Гуд. Историята разказва за Чарлс Райдър, който в края на Втората световна война посещава замъкът Брайдсхед и си припомня за многото си спомени от последните две десетилетия там, най-вече отношенията си с двама от членовете на семейството в замъка – Себастиан и Джулия.

Лука Гуаданино отново ще работи с впечатляващ актьорски екип, който нямаме търпение да видим в негов проект. По всяка вероятност главната роля ще бъде поета от Андрю Гарфийлд, а Кейт Бланшет и Рейф Файнс ще бъдат Лорд и Лейди Марчмейн. Намираме Гарфийлд за чудесен избор за ролята, защото той хем е чудесен актьор (следим го с интерес още от „Boy A”, а със „Социалната мрежа“ни стана и любимец), хем не е безумно популярен и не го гледаме в два филма на година. Дали това му „отсъствие“ от екран се дължи на неуспеха на неговата версия на Спайдър-мен, или пък той самият не се интересува да се появява в много проекти, реално няма значение. Важното е, че ние със сигурност ще се радваме да го видим в интересна роля под ръководството на Гуаданино, тъй като знаем, че е способен на впечатляващи превъплъщения.

А за Рейф Файнс и нашата кралица Кейт Бланшет има ли въобще какво да говорим? И двамата са повече от прекрасни и нямаме съмнения, че ще бъдат идеално на място като английски аристократи, ръководещи замък. Към тях също така се очаква да се присъединят Руни Мара и Джо Олуин, подозираме, че те ще влязат в ролите на Себастиан и Джулия – двата романтични интереса на Райдър. Цялостно актьорският екип се оформя да бъде страхотен, а като си представим историческата епоха през майсторската призма на Лука Гуаданино, който умее да прави всичко да изглежда прелестно, бляскаво и зашеметяващо красиво, и вече нямаме търпение за този проект.

Brideshead Revisited” изглежда ще ще предреди всички останали проекти на Лука Гуаданино и се очаква да влезе в продукция рано следващата год

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *