През 2014 година филмът на Кристофър Нолан „Интерстелар“ бележи първата колаборация между носителката на „ОскарАн Хатауей и двукратно номинираната за наградата на Академията Джесика Частейн, но реално двете нямат обща сцена. Почти 6 години по-късно любимките на Холивуд отново ще участват в общ проект, като обещанието е, че този път ще се срещнат на екрана. Дуото ще участва в предстоящия психологически трилър „Mothers’ Instinct“, чието действие се развива през 60-те години на XX век.

В центъра на историята са съседките Алис (Частейн) и Селин (Хатауей), които на пръв поглед водят идеален живот. Двете домакини са близки приятелки и имат преуспели съпрузи, добре поддържани къщи и синове на една възраст. Всичко обаче се преобръща след трагичен инцидент, който води до подозрения и параноя. Чувство на вина и съмнения се прокрадват в отношенията между жените и изкарват наяве най-тъмната страна на майчиния инстинкт.

Mothers’ Instinct“ всъщност ще бъде американски римейк на награждавания независим белгийски филм от 2018 „Duelles“. Белгиецът Оливие Масе-Дьопас („Illégal”) отново ще се завърне в ролята на режисьор, а Сара Конрад ще е отговорна за сценария, базиран на книгата на Барбара АбелDerrière La Haine“. Един от продуцентите пък ще е самата Джесика Частейн под името на продуцентската си компания Freckle Films.

Разбира се, това няма да е първият път, в който Холивуд прави собствена, по-комерсиална и по-достъпна за американските зрители версия на успешен европейски филм. Примерите са безброй, като най-често крайните резултати не са трагични, а просто ненужни. Силно се надяваме, че този път, тъй като създателят на оригиналната продукция ще има по-голямо участие в реализирането на „Mothers’ Instinct“, индивидуалността на европейския филм да не се изгуби някъде в превода. Колкото до Ан Хатауей и Джесика Частейн, нямаме никакви съмнения, че заради тези две талантливи холивудски актриси, които винаги играят силни и въздействащи образи, предстоящият филм ще си струва да се гледа на голям екран.

В изявление режисьорът Масе-Дьопас заявява:

Необходими са актьори от калибъра на Джесика и Ан, за да предадат сложността на тези две роли. Връзката между майка и дете е най-мощната връзка между две човешки същества. Когато тази връзка се прекъсне, това поставя под въпрос конвенционалния морал и дори разумността.

На този етап няма почти никаква друга информацията за „Mothers’ Instinct“, която си заслужава да се отбележи, но ние ще следим развитието на проекта и ще ви държим в течение с всичко по-интересно. А за финал можете да видите трейлъра на оригиналния филм „Duelles“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *