След новия поглед към „Ребека“ на Netflix, в пълното с възможности телевизионно бъдеще се появява и още една идея за връщане към класическото наследство на Алфред Хичкок. „Dial M for Murder“ ще бъде поредица, по която вече се работи, главната роля ще бъде поверена на (изненада!) дама, а изборът вече е направен – и това се очаква да бъде Алисия Викандер.

Творческият екип зад проекта са авторът Майкъл Митник („The Giver“) и изпълнителният продуцент Терънс Уинтър, в чиято филмография са „Boardwalk Empire“ и „Vinyl“ за НВО. Сред изпълнителните продуценти са Чарлз Колиър, Андрю Митман и Лойд Браун. Новият сериал ще се прави от MGM/UA Television.

Няколко десетилетия са изминали и от премиерата на създадения по едноименната пиеса „Dial M for Murder“ оригинален филм на Хичкок от 1954 г. с участието на Рей Миланд и легендарната Грейс Кели, и от модерния римейк „Перфектно убийство“, с Майкъл Дъглас и Гуинет Полтроу. В основата на всичко стои изневярата – един мъж наема убиец, за да отмъсти на жена си, но всъщност тя успява да провали плана на ревнивия съпруг. С лансиране на идеята за поредица, MGM имат амбицията да повторят успеха на „Fargo“ – ако конструират антология, ще могат да въвеждат нови сюжети и персонажи за всеки нов сезон.

Алисия Викандер ще се включи в тази нова „завера“ и като изпълнителен продуцент – това ще бъде първата ѝ главна роля в американска телевизионна поредица. Очакваме още подробности с интерес – програмата на чаровната Викандер се „сгъстява“, при положение, че не се знае кога точно ще снима новия „Tomb Raider“ (отново за MGM) с Бен Уийтли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *