Спомняте ли си времената когато Питър Джаксън правеше ужаси и като цяло независими филми в родната си Нова Зеландия? Наистина беше преди прекалено много време, за да помним такива неща. Все пак той успя да създаде нещо, което с годините потъна в блатото на забвението, но сме сигурни, че има читатели, които ще си го спомнят. Става дума за гротескния и откровен до болка „Meet the Feebles”, от който американецът Джеси Бланчард си личи, че е черпил вдъхновение.

Представяме ви WTF трейлъра ни тази седмица, който, за разлика от почти всички останали в тази рубрика, можем да кажем, че препоръчваме за почитателите на подобен род кино. Вижте рекламата на „Frank & Zed”:

Джеси Бланчард е работил над седем години по филма. Необходими са му били 40 различни, изработени на ръка фигурки, декори, практически ефекти и истински огън. Сцените са заснети предимно в мазето му или в близкото до тях студио. Ето за какво ще се разказва във „Frank & Zed”:

Преди много години лош магьосник е бил покосен от прокълнати оръжия с огромна сила. След себе си той е оставил двамата си слуги Франк и Зед. В продължение на векове двете чудовища оцеляват като работят заедно. Франк лови катерици за Зед, а Зед помага на Франк да презареди с помощта на светкавиците по време на буря. Постепенно обаче, докато телата им се разпадат отвъд възможности за поправка, нова опасност се задава на хоризонта.

Жаден за власт управител в съседното село нарочно се опитва да събуди древното проклятие и изпраща невинни селяни в гората. Франк, мислейки ги за заплаха, ги убива и гощава своя приятел с мозъците им. Това събужда глад за човешка плът в Зед и припомня на Франк за трагичното им минало. В последвалия хаос тяхното приятелство е подложено на сериозно изпитание.

Убедени, че единственият начин да се спасят е като убият чудовищата, селяните изравят прокълнатите оръжия и смело нападат замъка, в който главните герои живеят. Те ще трябва да загърбят проблемите и неразбирателствата си ако искат да оцелеят.

frank-zed-poster-20201025

„Frank & Zed” е режисиран и написан от Джеси Бланчард. Ролите озвучават Джери Бел Младши, Арън Буут, Крис Хенри и други. Филмът дебютира в началото на месеца по време на провелия се за първи път Nightstream Film Festival.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *