d91f3980-1519-11eb-b77d-04abe5625df6 (1)

Тези дни си тананикаме различни фрази от чудните мелодии на Дани Елфман, акомпаниращи приключенията на героите от любимия ни „Кошмар преди коледа“ на талантливия и упорит Хенри Селик, и, случайно или не, се появи новина, свързана с името на другия създател на филма – Тим Бъртън, който ще се забърка с не по-малко колоритни герои.

Deadline оповестиха, че след като се завърнаха в пълнометражен анимационен вариант (на който предстои продължение), любимите чудати членове на „Семейство Адамс“ ще се появят и в нова игрален сериал, подготвян от МGM, които контролират правата върху интелектуалната собственост. А мистър Бъртън е поканен за изпълнителен продуцент и (евентуално) режисьор на всичките епизоди.

Оригиналната телевизионна поредица „Семейство Адамс“ отдавна прехвърли 50-годишния си юбилей, а догодина ще са минали цели три десетилетия от появата на чаровните герои на карикатуриста Чарлз Адамс от плът и кръв на голям екран във филма на Бари Зоненфелд – всички помним несравнимата Анджелика Хюстън в ролята на Мортиша, Кристина Ричи като Уенсди и Кристофър Лойд като чичо Фестър…

Съгласни сме – време е в познатата макабрена атмосфера да се материализират нови лица и изпитваме „guilty pleasure“, че с тази задача е натоварен Тим Бъртън. Колкото и досадни изцепки да е правил през годините, част от екипа ни продължава да е привързан към неговите творения, макар че си признаваме честно – той отдавна е далеч от нивото на „Бийтълджус“, „Едуард Ножиците“ и „Слийпи Холоу“. С надеждата да остане верен на оригиналните комиксови истории, които се появяват за първи път през 1938 година в The New Yorker, Бъртън може да поднесе интересна изненада на феновете.

Алфред Гоф и Майлс Милър (споменавали сме ги в контекста на „Хрониките на Шанара“) са ангажирани за сценаристи и шоурънъри на бъдещата телевизионна поредица „Семейство Адамс“, като двамата ще споделят задълженията на изпълнителни продуценти заедно с Бъртън. Телевизионният им опит е обогатен и от работата им по „Smallville“ и „Into the Badlands“.

Предполага се, че действието в новия сериал ще се развива в съвремието ни и фокусът ще бъде „преместен“ върху дъщерята Уенсди. И макар още да не е решено коя платформа ще има удоволствието да поднесе на зрителите новото удоволствие в домашни условия, защото залозите са няколко и при това – доста сериозни, в тази надпревара за момента (май) водят Netflix.

В очакване сме на финалните решения за „Семейство Адамс“ – и за кастинг, и за начало на снимките и чак тогава ще позволим да се ентусиазираме. Ще се радваме, ако Бъртън остане начело и направи нещо супер-cool, в стила на ранните си произведения. Ако иска да покани Дани Елфман и Джони Деп, няма да му се разсърдим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *