За много хора филмите по комикс са цирк или „лунапарк“, както каза преди време маестрото Мартин Скорсезе, с което си навлече гнева на Холивуд и Disney. Ако приемем неговата гледна точка за правилна, то какво е един цирк без своя клоун? А кой е по-добър от клоун от … Жокера?!

Искаше ни се да напишем, че Джак Никълсън или Хоакин Финикс се завръщат в ролята на прословутия принц на престъпността в Готам, но за съжаление ще трябва да се задоволим с Джаред Лето – най-ужасната инкарнация на един от най-великите злодеи създавани някога. Да, правилно прочетохте: Лето, който може би беше най-лошото нещо в негледаемия „Отряд самоубийци“ на Дейвид Ейър ще се завърне за режисьорската версия на „Лигата на справедливостта“ („Zack Snyder’s Justice League“) на Зак Снайдър. Новината идва от The Hollywood Reporter и макар Снайдър, Лето или HBO да не са я потвърдили официално, считаме, че THR са прави, тъй като 9 от 10 в случаите източниците им не грешат.

Докато пишем тази статия Снайдър и екипът му са в процес на презаснемания на конкретни сцени от филма, като участие в тях вземат Бен Афлек, Рей Фишър и Амбър Хърд в ролите на Батман, Сайборг и Мера. Джаред Лето е изразявал желание преди време, че иска да се завърне като Жокера, но след разтапянето на DCEU (DC Extended Universe), плановете на Warner Bros. и DC се промениха коренно и не беше ясно дали ще видим Лето отново в образа на клоуна.

Честно казано, екипът ни е доста скептичен към новината и дори тя да се окаже напълно вярна, искрено се надяваме присъствието на Джаред Лето да е минимално (cameo или спомен). Дано Зак Снайдър не му даде значима роля, защото филмът и без това е претъпкан с персонажи. Отделно имаме обещаното по-добро развитие на злодеите Степенулф и Дарксайд. Както се казва: едва затваряме капачката на компота и няма място за излишен пълнеж. Не виждаме как Жокера ще фигурира във всичко това. Отново – дано да е една единствена сцена, намигване към публиката и дотам. Ако питате нас – въобще не искаме да виждаме Лето в образа на героя, но очеизвадно нямаме право на мнение. Имаме вяра в Снайдър и се надяваме на успех за продукцията.

Ще продължаваме да ви информираме за повече подробности около новата версия на „Лигата на справедливостта“ („Zack Snyder’s Justice League“). Премиерата е насрочена за пролетта на 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Вече виждам как 2021 ще бъде 2020 за Де це фенбойчетата, като дълго жадувания Снайдър кът се окаже по-зле от кино версията

    1. Мойче, само трейлъра на снайдерския кът беше по-добър от буламача който ни представи Уидън.

  2. Защо този злобен тон от автора ? Излишно е. Нека малко по-професионално. Имате си Riddick, който да ръси простотия в коментарите.

    Иначе Жокера най-вероятно ще се появи за малко в продължението на пост-апокалиптичната сцена от Dawn of Justice. В трейлъра беше подсказано с Жокер-картата, която прелетя пред екрана. Остава да видим сега Райън Рейнолдс ли е избраника на Снайдър за Green Lantern.

  3. Това е… странно най-малкото.
    Съмнявам са да има нещо повече по минута екранно време, все пак фокуса на филма е в съвсем друга посока. По-интересно ми е дали на Лекс Лутър Младши ще е по-сериозна ролята. Много хора не обърнаха внимание, че той не играе хладнокръвния и пресметлив образ на „оригиналния“ Лекс (умрял по време на BvS) , а съвсем различния образ на неуравновесеното му синче, което си е съвсем съществуващ образ от комиксите.

    1. Пост-кредит сцената, където Лутър е с орбъсната глава повече ми заприлича на въпросният „пресметлив и хладнокръвен“ Лекс, така че ако го покажат в тази светлина за 1-2 сцена ще съм доволен. По-скоро обаче искам да видя Детстроук – наскоро Манджинело намекна, че ще видим цялата сцена с него на лодката, пък да видим …

  4. За това всички фенове на филми за супергерои нямат търпение да видят Джаред отново като Жокера! Много добре знаем каква е причината за “лошото” му представяне в Отряда – ако бяха пуснали режисьорската версия щеше са е друго! Но вие пак продължавате да леете злоба и да се държите като инфантили – честно никой не се интересува от комплексарщината ви и оценката за Джаред 🙂