В края на януари тази година видяхме клип от „The Killing Of Two Lovers“ на Робърт Мачоиан („God Bless the Child“, „When She Runs“), на който точно му предстоеше премиера в Сънданс. Предвид интереса ни към темата му – раздялата и нейните травматични последствия, и рекламата, в която видяхме обещание за наистина качествено кино, мигновено си отбелязахме филма в списъка със заглавия, които да следим отблизо.

Първоначалната идея беше „The Killing Of Two Lovers“ да се появи в кината през септември, но както знаете избухването на пандемията от коронавируса прати всички планове по дяволите и дълго време нямахме никаква представа каква ще бъде съдбата му. Днес обаче разбираме, че правата му за разпространение са били придобити от Neon, които позиционират филма като претендент за сериозни награди (само дето не сме сигурни, че тази година ще има награден сезон, но да видим) и в тази връзка получаваме и първия официален трейлър, който дава още малко по-добра представа какво може да очакваме.

The Killing Of Two Lovers“ разказва за Дейвид (Клейн Кроуфорд), който се опитва да запази семейството си (включващо четири деца) цяло, след като със съпругата му Ники (Сепиде Моафи) преминават през период на преход и си дават един на друг „свободно пространство“, за да разберат какво искат от живота и от връзката им. Но има един основен проблем: Дейвид не иска „пространство“. Той просто иска нещата да се подобрят и се съгласява с Ники, защото подозира, че това е единственото, което може да запази тях и четирите им деца заедно. Но той е буен, ревнив и ужасен от мисълта да загуби семейството си – експлозивна комбинация в клаустрофобично малък град, където изглежда невъзможно да запазиш личния си живот за себе си.

Вижте пълния трейлър.

Както казахме, заради темата му имахме интерес към „The Killing Of Two Lovers“ дори и само на база синопсис и един клип, но след този трейлър, който според нас изглежда страхотно, директно го слагаме в графа „задължителни“. А дори и не вземаме предвид отличните фестивални отзиви, които свидетелстват, че решението на Neon за „наградния сезон“ (отново, ако има такъв) съвсем не е безпочвено. Дори Клейн Кроуфорд, когото никога не сме харесвали, изглежда страхотно. Нямаме търпение за този филм.

Вижте кратко интервю с авторите на „The Killing Of Two Lovers“ покрай премиерата му в Сънданс, както и един нов постер.

killing_of_two_lovers_xlg

Режисьор и сценарист на „The Killing Of Two Lovers“ е Робърт Мачоиан („God Bless the Child“, „When She Runs“), а в ролите са Клейн Кроуфорд, Сепиде Моафи, Крис Кой, Барбара Уинъри, Ейвъри Пизуто и др.

Премиерата на филма е на 23 февруари 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *