Шокиращата загуба на Чадуик Боузман през август беше ужасяващ удар за всички киномани в една така или иначе достатъчно неприятна година. Въпреки това с горчив привкус в устата нямаме търпение да се насладим на последната му роля в предстоящия „Ma Rainey’s Black Bottom” – филм, който дори и без тази трагична дистинкция, вероятно щеше да бъде важна част от разговорите в предстоящия награден сезон.

Ma Rainey’s Black Bottom” е екранизация на пиеса на Огъст Уилсън, познат ни като автора на оригиналната пиеса, от която беше адаптиран много интересният „Fences”.  Новият филм разказва за „майката на блуса“ – Ма Рейни, една от най-известните блус певици през 20-те години в Чикаго. Ма Рейни е била страшно борбена и не е давала никой да я гази и да ѝ се налага, заради което нямаме търпение да видим как в нейните обувки ще влезе прекрасната Виола Дейвис. Докато Ма Рейни се бори с белият си продуцент за креативния контрол върху музиката ѝ, тя има и други проблеми – талантливият и вироглав трумпетист Леви, който работи по собствените си амбиции. Именно това е ролята, в която ще видим Чадуик Боузман.

Наскоро Netflix пуснаха няколко първоначални кадри, както и пълен трейлър. Вижте го сега:

Разбира се, че Чадуик Боузман и Виола Дейвис ще са впечатляващи, това го знаем без дори да видим трейлъра. Дейвис рядко играе толкова ярки и бляскави персонажи (по-скоро разчита на невероятната сила на собственото си присъствие) и със сигурност ще бъде страхотно да я видим в толкова цветна и визуално крещяща роля. Боузман пък чудесно знае как да играе музиканти – едно от любимите ни негови представяния беше като Джеймс Браун в “Get On Up”. Ако има човек, който може да ни накара да забравим, че това е последната роля, в която ще можем да гледаме Чадуик Боузман, това е само и единствено Чадуик Боузман. Към това прибавяме и прелестната стилистика на музикалната сцена през 20-те години в Америка и имаме рецепта за задължителен филм около празниците.

Тук прилагаме официалния синопсис на „Ma Rainey’s Black Bottom”, а по-надолу можете да видите първите промоционални кадри, както и страхотно драматичните плакати с всеки от главните персонажи.

Напрежението и градусите се покачват по време на следобедна звукозаписна сесия през 20-те години в Чикаго, когато група музиканти очаква легендарната „майка на блуса“ Ма Рейни. Закъсняла за сесията, безстрашната и огнена Рейни започва борба с мениджъра си продуцент за контрола върху музиката й. Докато групата чака в клаустрофобичната зала за репетиции, амбициозният тромпетист Леви, който е хвърлил око на приятелката на Рейни, е решен да остави собствената си следа в музикалната индустрия. Той подстрекава останалите музиканти до изригването на разкази, които завинаги ще променят житейските им пътища.

Viola-Davis-Ma-Raineys-2 Chadwick-Boseman-Ma-Raineys-2 Viola-Davis-Ma-Raineys chadwick-boseman-ma-raineys-1-20201021 ma-raineys-behind-the-scenes

ma_raineys_black_bottom_xlg ma_raineys_black_bottom_ver2_xlg ma_raineys_black_bottom_ver3_xlg ma_raineys_black_bottom_ver4_xlg ma_raineys_black_bottom_ver5_xlg ma_raineys_black_bottom_ver6_xlg ma_raineys_black_bottom_ver7_xlg ma_raineys_black_bottom_ver8_xlg

Ma Rainey’s Black Bottom” е режисиран от Джордж С. Улф, а сценарият е адаптиран от Рубен Сантиаго-Хъдсън. В главните роли са Виола Дейвис, Чадуик Боузман, Колман Доминго, Глин Търман, Тейлър Пейдж, Дюсан Браун и Майкъл Потс.

Филмът ще получи лимитирана премиера в салоните през ноември (вероятно, за да спази изискванията на Академията), след което ще бъде широко достъпен в Netlfix на 18 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments