Честит Хелоуин на всички наши читатели!

Отново е това време на годината, в което голяма част от хората по света влизат в кожата на някой друг, представят се за тях и се забавляват покрай тиквите, сладките неща и страховитата украса. Празник, който екипът ни много харесва и уважава. Естествено, споменавайки Хелоуин, не може да не се сетим за хорър иконата Майкъл Майърс и култовата поредица „Хелоуин“. Серийният убиец не пропусна да напомни за себе си и тази година, като новините идват под формата на тийзър трейлър за предстоящата нова частHalloween Kills” и някои подробности около продукцията.

Нека започнем с основното ястие (добавяме и един по-ранен тийзър, който не сме отразявали), а после ще завършим с малък десерт от Джейми Лий Къртис и създателя на поредицата – режисьора и композитор Джон Карпентър.

Let it burn!“ Изглежда чудесно! Духът на празника и на поредицата е запазен, а визуално и на сюжетно ниво нещата продължават от там, от където завърши предишната част. Това не е спекулация, а потвърдена информация от създателите на филма. Кожата ни настръхва всеки път щом чуем класическия скор на Карпентър в комбинация с кратки кадри на Майкъл, а завръщането на „кралицата на писъците“ Джейми Лий Къртис е черешката на тортата. И като говорим за нея, ето какво имаше да каже актрисата относно насоката на „Halloween Kills”:

Филмът неволно репрезентира случващото се в САЩ през последните месеци и по-конкретно събитията, свързани с масови безредици, протести и противопоставянето на властта в страната. Много е интересно, защото ако в предния филм сюжетът разказваше за това как даден герой е травмиран от сблъсъка с Майкъл, то в този филм изследваме какви са травмите и последствията, които един убиец нанася върху цял квартал. Странно е, че филмът е написан преди движението Black Lives Matter, но ще отрази ефекта от него и всички протести, на които станахме свидетели в последно време. Във филма ще видите огромна група хора, които тръгват на лов за убиеца и напрежението ескалира с всяка следваща минута. Истински шедьовър е!

62abb3b797fa732dce0b6a2375647b07

Макар да ни е трудно да приемем последното изречение от цитата, всичко останало звучи интригуващо и е „улица“ в иначе издецения франчайз, по която не сме вървели. Би било интересно да проследим нишката с разярените жители на Хадънфийлд, които тръгват на лов за злото. Естествено, екипът ни е убеден, че това ще доведе до множество кръвопролития и съдейки по думите на великия Джон Карпентър, явно точно това ни очаква:

Музиката по филма е готова. Ще бъде миксирана следващата седмица, след което моята работа по продукцията ще е приключила. „Halloween Kills” е нещо напълно различно – забавен, напрегнат и брутален. Слашър филм умножен по сто. Огромен е! Бройката на жертвите е безумна – не съм виждал подобно нещо.

Музика за ушите ни. Радваме се, че Карпентър отново се завръща зад пианото и има принос за новия филм. Думите му са от юли месец, което значи, че на този етап работата по продукцията е напълно завършена. По план „Halloween Kills” трябваше да види бял свят преди две седмици, но заради тежката обстановка с COVID, заглавието бе изместено с една година и сега новата му премиера е насрочена за 15 октомври 2021 година. Това от своя страна ще повлияе на планирания трети филм „Halloween Ends”, който ще завърши трилогията на Дейвид Гордън Грийн през 14 октомври 2022 година.

Грийн е написал сценария за „Halloween Kills” заедно с помощта на Дани МакБрайд и Скот Тиймс, докато за „Halloween Ends” той си е сътрудничил с МакБрайд, Пол Брад Лоугън и Крис Бърниър. Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър и Анди Матичак (последните оцелели от миналогодишния филм) са другите имена, които ще се завърнат за втория филм, но дали ще оцелеят до третия тепърва предстои да видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И от малкото видяно се усеща духа на старите части. И музиката е много зарибяваща, както и тази в Silent Hill

  2. Кога се сетя, че тоя филм е готов… и още една година ще го чакаме… 🙁