Има безкрайно много примери за сериали, които започват просто страхотно, но в крайна сметка – в желанието си да изкопчат и последния възможен долар от една идея – телевизиите и създателите на съответното заглавие добавят още един и после още един сезон, и после още един, докато накрая качеството вече е съвсем друго. Веднага се сещаме една дузина поредици, чийто край направо е опорочил спомените ни, но 8-сезонният „Декстър“ („Dexter“) е един от най-добрите примери.

За тези, които не си спомнят или просто не знаят кой е Декстър Морган – все пак премиерата на „Декстър“ беше есента на 2006-та година по Showtime, доста симпатичният и сложен главен герой е криминален експерт, който работи за полицейско управление в Маями, където работи и сестра му. На Декстър обаче често му се налага да участва в разследването на собствените си престъпления, защото той е и сериен убиец, който преследва други убийци.

Сериалът започна изключително силно и дори задържа качеството доста сезони (Джон Литгоу е безумно як, а той се появява чак в четвърти сезон), но краят му е… меко казано разочарование. Сега обаче феновете получават надежда несправедливостта да бъде поправена, защото преди няколко дена Showtime обявиха, че Декстър ще се завърне за нови 10 епизода. И само 10 епизода… поне според сегашната информация.

Разбира се, Майкъл С. Хол, който има „Златен глобус“ и още няколко награди за наистина доброто си изпълнение (самият сериал има сериозен брой най-различни номинации), ще се завърне като Декстър, но засега нямаме информация за останалите поддържащи герои. Ние залагаме обаче, че ще видим Ивон Страховски като Хана и вече порасналия син на Декстър Харисън. Джеймс Ремар сигурно също ще се мерне, той по принцип си е флешбек герой, но никак не разчитаме на поява от Дженифър Карпентър, която, между другото, прави невероятна роля в сериала.

Клайд Филипс, който се завръща като шоурънър, обещава снимките на новия „Декстър“ да започнат в началото на следващата година и крайно несигурната засега премиера е есента на 2021. Филипс също така споменава, че новите епизоди няма да „отменят“ финала на оригинала, но ще „оправят“ нещата, каквото и да значи това.

Ето какво казва президентът на Showtime Гари Левийн:

Декстър“ е толкова специален сериал, не само за милионите фенове, но и за Showtime – преди много години той ни помогна да се утвърдим като телевизия. Можехме да се върнем към този уникален герой само ако намерим творчески подход, който наистина да не отстъпва на страхотния оригинал. Радвам се, че Клайд Филипс и Майкъл С. Хол са намерили такъв подход и нямаме търпение да го снимаме и да го покажем на света!“

Какво друго да каже… Наистина се надяваме тези 10 епизода да си заслужават и наистина да поправят ужасяващо слабия край на иначе страхотния „Декстър“. Разбира се, тези закъснели завръщания често се оказват просто поредното разочарование, но дано този път да е различно. И много молим, нека завръзката и причината Декстър да се завърне в Маями (не можем да си представим действието да се развива някъде другаде) да не е очевидното „порасналият син се е метнал на татко и има нужда от ментор“, че вече ще е малко прекалено.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Успех с оправянето на бъркотията от финалния епизод! Ще запаля свещ за по-сносен финал този път! 🙂

  2. Аз се сещам за един обратен пример -Мистър Работ.Вместо да го отегчат с плануван 5 сезон,създават един стегнат и качествен четвърти,достоен завършек на поредицата.

  3. Сериала на времето беше чук първите сезони съм ги гледал два-три пъти дори, накрая нещата изгрубяха, да..

  4. Неповторим сериал ! Точно за около седмица го изгледах целия. Самият факт , че си го качих на флашка всичките сезони говори само по себе си поради това , че няма къде да се гледа онлайн в интернета. Краят на сериала не бих го коментирал все пак си има сценаристи и режисьори те са решили как да свърши. По едно време единствено се замислих дали режисьора няма да развие нещата в посока любов между двамата главни герои и по нататък в сериала наистина беше загатнато подобно развитие но дотам (все пак тези взаимоотношения може и да не бяха били добре възприети от зрителите) и спряха. . Който гледа сериала ще разбере за какво говоря.