Адам Маккей е страшно популярен режисьор в момента, което си личи от нивото на актьорите, които се редят да работят с него. Мислехме си, че кастът в последните му два филма – „Големият залог” и „Vice” – е впечатляващ, преди да разберем за абсолютно чудовищния ансамбъл, който той събра за предстоящия „Don’t Look Up”.

Както вече сме отбелязвали, „Don’t Look Up” ще разказва за двама учени, които тръгват на медийно турне, за да убедят човечеството, че към Земята се е запътил огромен астероид, който ще разруши планетата. Знаехме, че филмът ще събере впечатляващото дуо Дженифър Лорънс и Кейт Бланшет, както и че Леонардо ДиКаприо преговаряше за роля. Финалният каст обаче няма как да бъде квалифициран дори – освен потвърдения ДиКаприо, той включва Мерил Стрийп, Тимъти Шаламе, Джона Хил, Ариана Гранде, Матю Пери, Кид Къди и Роб Морган.

Работата на Маккей е популярна както от гледна точка на аудиторията, така и от критическа – последните му два филма се бориха за най-високите отличия на индустрията, като в същото време бяха обсъждани и гледани от широката публика, а не само от снобари като нас. Затова и не се учудваме, че толкова невероятно успешни актьори се избиват да работят с него – последните му филми са високо концептуални, но в същото време много достъпни, практически е гарантирано, че ще участват в дискусиите за награди, но освен това, че ще разкажат значима история по разбираем и забавен начин.

dont--look-up-cast-20201017

Освен това предполагаме, че цялата тази алея на славата, която се е събрала за този проект, всъщност няма да участват по равно и по-скоро ще имат кратки появявания във филма. Не можем да си представим, че един нормален двучасов филм има въобще къде да събере толкова талант и вероятно актьорите по-скоро се интересуват от тематиката и са се съгласили на по-малки роли, искайки да бъдат част от проекта. Няма как обаче да отречем, че комбинацията от млад талант и едни от най-успешните ветерани на днешен Холивуд е повече от привлекателна и със сигурност ще ѝ отдадем нужното внимание.

Самият Адам Маккей признава, че тонът на филма ще бъде по-скоро комедиен, отколкото тежко драматичен и апокалиптичен. Ето какво казва той в скорошно интервю:

Не мисля, че е комедия в стила на „Step Brothers“. По-скоро бих го сравнил с нещо средно между нещата на Майк Джъдж и „Wag the Dog“. Имах нужда да се посмея, защото „Vice“ беше най-мрачното нещо, което досега съм правил. Помислих си, че всички имаме нужда от смях в момента, това е единственият начин, по който аз оцелявам.

Адам Маккей ще режисира по собствен сценарий, като „Don’t Look Up” е продукция на Netflix и се очаква да започне снимки в началото на следваща година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Самото присъствие на Дикаприо е индикатор за нещо добро. Той си подбира много внимателно филмите.