„The whole world is watching!“ „The whole world is watching!“

Малко изпреварваме „събитията“ с тези реплики (с този лозунг, с това скандиране), които освен, че бележат американската история, създават атмосферата и ритъма на първия тийзър на „The Trial of the Chicago 7” на Арън Соркин и отразяват днешната реалност – както по отношение на ситуацията на силни социални вълнения, отекващи навсякъде по света, така и на това, че всички, които се интересуват от кино, в момента са насочили поглед към този дългоочакван трейлър. Преди два месеца видяхме първи снимки от филма, които сложиха край на одисеята около създаването му, но съвсем друго е когато имаме трейлър. „The whole world is watching!“ indeed!

Преди да видите трейлър обаче, припомняме, че „The Trial of the Chicago 7” е разказ за протеста от 1968 г. в Чикаго по време на националната конвенция на демократите, който от мирна демонстрация срещу войната ескалира в изпълнен с насилие сблъсък с полицията и националната гвардия. В резултат седем човека (първоначално осем) са обвинение в конспирация за подбуждане на бунт, а последвалият процес е един от най-печално известните в историята…

Доволни сме от видяното. Даже повече от доволни – изглежда ни прекрасно. Арън Соркин многократно се е доказал като майстор сценарист, а след „Принцесата на покера“ сме убедени и в режисьорските му способности и нямаме съмнения, че ще разкаже подобаващо тази изключително интересна история. Ужасен плюс за „The Trial of the Chicago 7” е и творческият състав пред камерата, който е повече от впечатляващ. Между другото, не се сещаме да сме виждали Еди Редмейн и Саша Барон Коен толкова различни. В очакване сме на пълен трейлър, както и на самия филм – слава богу, Netflix не ги бавят нещата и до премиерата остава само месец.

В добавка вижте и официалния постер, който, за разлика от трейлъра, не е особено впечатляващ.

f8dc4ed068ec30465f0bd38357b72c16 (1)

Режисьор и сценарист на „The Trial of the Chicago 7” е Арън Соркин („Принцесата на покера“, „Стив Джобс”, „Кешбол”, „Войната на Чарли Уилсън”, „Доблестни мъже”, „Западното крило”, „The Newsroom”), а в ролите са Яя Абдул-Матийн II, Саша Барън Коен, Дани Флахърти,  Джоузеф Гордън-Левит, Майкъл Кийтън, Франк Ланджела, Джон Карол Линч, Еди Редмейн, Ноа Робинс, Марк Райланс, Алекс Шарп, Джеръми Стронг и др.

Премиерата е на 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *