Are the people ready to make opening arguments? Само десет дни, след като видяхме първия тийзър трейлър на „The Trial of the Chicago 7”, Netflix (които откупиха правата за разпространение от Paramount) са готови и с пълния трейлър. Прекаралият дълги години в „development hell“ филм, който в крайна сметка беше оглавен от Арън Соркин, ще се появи на екраните в средата на октомври и що се касае рекламната кампания, няма абсолютно никакво време за губене. Предполагаме, че ще видим още някой друг материал до премиерата.

The Trial of the Chicago 7” е разказ за протеста от 1968 г. в Чикаго по време на националната конвенция на демократите, който от мирна демонстрация срещу войната ескалира в изпълнен с насилие сблъсък с полицията и националната гвардия. В резултат седем човека (първоначално осем) са обвинение в конспирация за подбуждане на бунт, а последвалият процес е един от най-печално известните в историята…

Вижте новия трейлър, който ни дава доста добра представа за историята, запознава ни с основните действащи лица и от двете страни на барикадата и допълнително затвърждава усещанията ни за това, което можем да очакваме от филма като атмосфера.

Не сме запознати в чак такива подробности с процеса срещу седмицата активисти, но ни се струва, че образът на съдията, изигран от големия Франк Ланджела, е малко преувеличен. Все едно гледаме български филм за комунисти – схващаме идеята, че е неприятник, няма нужда да ни го бият в лицето по подобен начин. Разбира се, има възможност реалният съдия Джулиъс Хофман да е бил точно такъв, че даже може и да е смекчен, но все пак знаем, че Арън Соркин не е от най-фините, когато става дума за изразяване на несъгласие с политически възгледи. Слава богу, в трейлъра откриваме и други от запазените марки на Соркин, които обаче са с положителен знак.

Миналият път коментирахме, че не се сещаме да сме виждали Еди Редмейн и Саша Барон Коен толкова различни, но трябва да отбележим, че същото се отнася и за останалите актьори, които изглежда се справят повече от отлично. В нета вече се намират отзиви за филма, като повечето от тях са в положителния спектър. Скоро ще се уверим с очите си, но принципно Соркин се справи отлично с режисурата на „Принцесата на покера“ и вярваме, че и сега ще бъде на висота.

Режисьор и сценарист на „The Trial of the Chicago 7” е Арън Соркин („Принцесата на покера“, „Стив Джобс”, „Кешбол”, „Войната на Чарли Уилсън”, „Доблестни мъже”, „Западното крило”, „The Newsroom”), а в ролите са Яя Абдул-Матийн II, Саша Барън Коен, Дани Флахърти, Джоузеф Гордън-Левит, Майкъл Кийтън, Франк Ланджела, Джон Карол Линч, Еди Редмейн, Ноа Робинс, Марк Райланс, Алекс Шарп, Джеръми Стронг и др.

Премиерата е на 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Баси мазохизма, след няколко години ще се правят и възвеличаващи, пропити с лъжи и отрова филми за утайката, която подпали САЩ през 2020 🙂