Най-вероятно е заради извънредното забавяне на премиерата с шест месеца (наложило рестартиране на рекламната кампания на мини-сериала), но видяхме прекалено много тийзъри на „Отмяната“ („The Undoing“) на Сузане Биер. Какво а се прави, такива са реалностите. В този ред на мисли, настоящият пълен трейлър беше неизбежен. Можехме да се разминем с предишния тийзър, но не и със задължителната подробна реклама, която да сдъвче всичко на обикновения „потребител“, който не се интересува от творчески екипи, а всякакви неясноти по отношение на сюжет го натоварват.

Отмяната“ разказва за успешната терапевтка Грейс (Никол Кидман), чиито живот се подрежда точно както винаги е желала. Предстои ѝ издаване на първа книга, има отдаден съпруг и малък син, който учи в елитно частно училище в Ню Йорк. Седмици преди публикуването на книгата обаче, животът ѝ е разтърсен от катаклизъм: насилствена смърт и верига от ужасни разкрития. Поставена в центъра на разрастваща и придобиваща голяма публичност катастрофа и ужасена от неспособността си да следва собствените си съвети, Грейс трябва да разруши един живот и да създаде друг за детето и семейството си.

Преди да видите пълната реклама, припомняме, че „Отмяната“ е дело на сценариста и продуцент Дейвид Е. Кели („The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“), който адаптира романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. Режисьор е Сузане Биер, а в ролите освен Кидман ще видим Хю Грант, Доналд Съдърланд, Едгар Рамирес и Лили Рейб.

https://www.youtube.com/watch?v=QWoiNlLqLR8

You have not yet met ugliness! На всички им е ясно на какво са способни богатите хора, за да скрият „грозните“ неща, които правят (както и да се отърват от отговорност), и ако смятахме, че само това е основната тема на „Отмяната“, нямаше да го поставяме сред най-очакваните от нас заглавия за малкия екран. Смятаме, че Кели и Биер ще предложат нещо много по-дълбоко от „богатите са лоши“, а именно изследване на най-мрачните измерения на човешкото съзнание и душа, и на това какво сме в състояние да извършим, когато сме подвластни на голите си инстинкти. Разбира се, очакваме да видим и хубавото в нас – трябва и любов, не може само гняс.

Друго не ни се иска да коментираме. Бяхме си обещали да не гледаме внимателно този трейлър, за да запазим необременено съзнанието си, когато подходим към сериала, и точно това и направихме. За нас мистерията се запазва.

Режисьор на всички епизоди на „Отмяната“ („The Undoing“) е Сузане Биер („Братя”, „След сватбата”, „The Night Manager”, „Кутия за птици“), а сценарият е дело на Дейвид Е. Кели („The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“) по романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. В ролите са Никол Кидман, Хю Грант, Доналд Съдърланд, Едгар Рамирес, Лили Рейб, Исмаел Круз Кордова, Матилда ДеАнджелис, Ноа Джуп, Софи Грабол и др.

Българската премиера е на 26 октомври по НВО и HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *