„Къде отиваме, когато умрем?“

Едва ли има човешко същество, което, в един или друг момент от живота си, не се е сблъсквало с този въпрос (под една или друга форма). Въпрос, който предполага осъзнаването на силно обезпокоителния (често и ужасяващ) факт, че един ден няма да ни има на този свят. Въпрос, който също така провокира мисълта и въображението ни от хиляди години, и въпрос, който е в основата на фентъзи драмата „The Place Of No Words“.

Филмът е дело на режисьора, сценарист и актьор Марк Уебър („Flesh and Blood“, „The End of Love“, „Тhe Ever After“), а в центъра на историята, смесваща реалност и необуздано детско въображение, е тригодишният Боди Палмър, който заедно с баща си се отправя на приключение, което изследва как се справяме със смъртта и любовта, смеха и болката, които можем да открием в нея.

Година и половина след като беше представен на фестивала в Трайбека, в края на октомври „The Place Of No Words“ най-накрая ще стигне до нашите екрани, а по този повод разпространителите от Gravitas Ventures са приготвили нов трейлър. Той не предлага нищо по-различно от предишния, но предполагаме, че на този етап почти не е останал някой, който го помни. Целта е да ни се напомни, че има подобен филм и скоро ще се срещнем с него. Вижте.

https://www.youtube.com/watch?v=7OKpJr7667g

Както вече сме споменавали, обичаме истории, които по някакъв начин разглеждат темата за смъртта, особено ако преплитат фикция с реалност, и с удоволствие ще гледаме „The Place Of No Words“, който предлага точно това. Още повече, че ни харесва това, което виждаме в рекламите. Фестивалните отзиви са смесени, но са прекалено малко на брой, за да можем да си вадим каквито и да е предварителни изводи на тази основа. Но така и така за подобен филм не бихме се позовавали на никакви ревюта – в такива случаи винаги искаме да се убедим от първо лице.

Вижте и един постер.

place-of-no-words-poster

Режисьор и сценарист на „The Place Of No Words“ е Марк Уебър („Flesh and Blood“, „Тhe Ever After“), а в ролите са Уебър, Боди Палмър (който е син на Уебър и Тереза Палмър, която също участва във филма), Никол Елизабет Бърджър, Ерик Олсен, Сара Райт Олсен, Фиби Тонкин и др.

Премиерата е на 23 октомври – в кината и on-demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *