Ще станат повече от три години, през които се занимаваме (не само ние, и целият свят) със „забежките“ на Дейвид Бениоф и Дан Б. Уайз и след като стана ясно, че са подписали сериозна сделка с Netflix, вече беше време да споделят по какво работят.

Новата „епична“ (според определението на стрийминг-гиганта) телевизионна поредица е по романа на Лиу ЦъсинТрите тела“ („The Three-Body Problem“). Ще ни бъде изключително интересно да проследим как Бениоф и Уайз ще интерпретират, с продуцентската помощ на Netflix, научнофантастичен роман, посветен на първия контакт на човечеството с извънземна цивилизация. За да са наясно всички за какво иде реч, ще споделим официалния синопсис на книгата, която бе издадена у нас от издателство „Колибри“ в началото на месец май:

В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му…

Може и да звучи отвлечено и странно, но сме сигурни, че след като Netflix са решили да финансират проекта, резултатът ще бъде (най-малкото) интригуващ. Обещанието е, че в работата по тази бъдеща поредица ще се включи и Райън Джонсън, заедно с партньора му в продуцирането Рам Бергман – те ще влязат в ролята на изпълнителни продуценти. Като консултиращи продуценти (каквото и да означава това!) ще се присъединят и авторът на романа – Лиу Цъсин, както и преводача на творбата му на английски език – Кен Лиу.

Ето какво споделя творческият дует шоурънъри Дейвид Бениоф и Дан Б. Уайз за бъдещия сериал:

Трилогията на Цъсин е най-амбициозната фантастична поредица, на която сме попадали – тя води читателите през годините, като започва от 60-те, от живота на нашата „бледа синя точица“ до най-далечните краища на вселената. Очакваме с нетърпение да прекараме следващите няколко години в пресъздаване на тази история на екрана и запознаването на публиката по целия свят с нея.

Авторът Лиу Цъсин признава, че вярва в способностите на Бениоф и Уайз да се справят с предизвикателството – споделя, че се е опитал да разкаже история отвъд времето, расовите и културни ограничения, отвъд нациите; история, която да ни принуди да разсъждаваме за съдбата на цялото човечество. Каква ще бъде крайната дестинация на разсъжденията за „Живота, Вселената и всичко останало“? Дали Дейвид Бениоф и Дан Б. Уайз ще успеят да пресъздадат философското „моделиране на движението на три частици“ в сериал – това предстои да узнаем. В очакване сме на новини по темата!

tritetela3

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *