Саша Барон Коен е комедиен гений (и изключително интелигентен човек, противно на кретенските образите, които играе със забележителна всеотдайност, за която огромна част от „сериозните“ актьори могат само да мечтаят), чиято творческа кариера следим с огромен кеф и лесно му прощаваме, когато стъпва накриво с обидни малоумия като „Агент полуинтелигент”.

Един от проектите на Коен, който най-добре илюстрира различните измерения на таланта му (актьорски, постановъчен, комедиен тайминг, интелект и какво ли още не) е „Борат“, филмът оставил най-ярка следа в колективното съзнаване и попкултурата. Той също така бележи и най-успешната солова изява на Коен и неслучайно се говори за продължение още от 2006, когато „Борат“ дебютира по екраните.

Е, през последните седмици стана ясно, че Саша Барон Коен се е завърнал към ролята си на Борат и то не само за епизодична изява (както актьорът честичко правеше), а именно за дългоочакваното продължение. А добрата новина е, че „Борат 2“ вече е заснет (в пълна тайна, което има смисъл предвид популярността на Борат и естеството на първия филм, в който беше важно, че хората не са запознати с казахстанския герой) и ще го видим в най-скоро време на екран, благодарение на Amazon Prime, които са спечелили правата за разпространението му.

Все още не ясно какъв точно ще е фокусът на „Борат 2“, но предвид, че в последните години Саша Барон Коен е сред яростните критици на Доналд Тръмп, както и тайминга на премиерната дата (точно преди изборите в Америка), спокойно можем да допуснем, че настоящият президент на Съединените щати и администрацията му ще заемат не малка част от историята във филма. Нещо, което се подкрепя и от първия тийзър, разпространен от република Казахстан.

Това, което със сигурност знаем за „Борат 2“, е пълното му заглавие. Също както първия филм („Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan“) и този има дълго заглавие, което гали езика и ушите. То е, поемате дъх: „Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan“. Точно така, очаква ни ново незабравимо приключение с паметния кретен Борат, който отново ще броди из безкрайните простори на дебилния политически и социален живот на Америка. Стискаме палци то е да е толкова добро, колкото беше оригиналът.

Засега липсва информация за останалия творчески екип на филма и ще се включим с новини в момента, в който се разбере повече. Разбира се, на линия ще сме и за всичко по-интересно от рекламната кампания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *