luca-tile-20200801

Няма никакво значение способите, с помощта на които ще пожелаеш да разкажеш една история – тя винаги е лична, защото е пречупена през опит, години, гледна точка, разбирания за света – каквото щеш! И ако някога се захванете да композирате или да рисувате, резултатът също ще е много личен.

В тази посока действат вездесъщите Disney, които все още дават възможност за творчески размах на любимите ни Pixar. При все че пълнометражният „За душата“ очаква своята премиера на 27 ноември, анимационното студио обяви премиерата на следващия си проект – „Luca“, който те имат желание да се появи на кино на 18 юни догодина. Ясно е, че дотогава условностите в света на киното (и не само) могат да се изменят (поне) няколко пъти, но да кажем – такива са плановете.

Начело на творческия екип е Енрико Казароса, сценарист на „Добрият динозавър“, режисьор на номинирания за Оскар 2011 „La Luna“, който от няколко години участва в борда на съветниците на студио Pixar. Историята проследява порастването на едно момче, все още не е сигурно дали преди или непосредствено след Втората световна война. В красив крайбрежен град на италианската Ривиера едно незабравимо лято предлага неизчерпаеми количества сладолед, спагети и разходки със скутери. Главният герой Лука споделя приключенията си с нов приятел, но над забавленията надвисва страховита тайна – морско чудовище от друг свят се крие под вълните!

luca-20200801

Ето какво споделя режисьорът на „Luca“:

„За мен това е много лична история, не само защото аз съм лудувал като дете из Ривиерата, но и защото в центъра на сюжета е приятелството. Именно в детството се изгражда представата за това какви искаме да станем, когато пораснем. В чаровната красота на италианското крайбрежие незабравими летни пътешествия ще променят Лука завинаги – и в това се крие част от магията на този филм.“

Продуцент на „Luca“ е Андреа Уорън, който отговаряше и за продуцирането на „Колите 3“. Колегите отвъд океана отбелязват, че това е поредният филм на Pixar с оригинален, нов сюжет – имат предвид, че не е продължение или поредна част на изпитана и печеливша формула. Не само, но и затова продължаваме да си ги обичаме тези луди майстори в рисуването, и очакваме с нетърпение подробности за новия им филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Благодарение на новините в сайта научаваме повече за живота на Ради 😀