raya-and-the-last-dragon-i3-20200830

Знаем какво е станало! Понеже Мушу липсва от игралната адаптация на Мулан, с която Disney стартират „новия, след-пандемичен сезон“, хората в студиото са си казали: „Защо да не вземем изключително симпатичното и приказливо създание, и не направим… нещо като отделен филм за него?!“ Шегуваме се с компанията, но всъщност се оказа, че не сме споменавали в новините до момента за най-новия ѝ проект „Raya and the Last Dragon“, а се оказва, че междувременно творческият екип зад него доста се е променил.

Предлагайки „първи официален поглед“, Disney са сменили режисьорите и главната актриса, а също са добавили и нов сценарист в анимационната картинка. Странно е, че обявяват промяната няколко месеца преди пускането на филма, но вече сме свикнали да очакваме всякакви непопулярни решения от (точно) това студио.

В момента режисьори са Дон Хол („Winnie the Pooh“, „Big Hero 6“, „Moana“) и Карлос Лопез Естрада (нов за анимацията режисьор, „Blindspotting“). Един от предишните режисьори, които работеха по проекта – Пол Бригс ще остане в екипа на сърежисьорите, заедно с Джон Рипа. Коментира се, че промяната е станала още миналата година след D23 Expo – вероятно просто са решили да не я правят публично достояние, докато не могат да покажат „първи кадри“. Всъщност, ето я и първта снимка.

raya-and-the-last-dragon-i2-20200830

Смяната в главната роля е на мястото на Каси Стийли, която вече се появи на сцената на D23 Expo 2019 да рекламира „Raya and the Last Dragon“, се включва Кели Мари Тран, която може и да е интернет-любимка, но не блести с особен талант. Акуафина (Awkwafina) си е все още сред актьорите, като гласа на дракона Сису. А в сценарния екип се включва и Куи Нгуен, който ще добави детайли към вече подготвената история на Адел Лим („Crazy Rich Asians“). Аниматорите, които се занимават с всички детайли по историята, са над 400 на брой!

Ще очакваме с нетърпение подробности за помощта на дракона, която трябва да бъде спечелена от героите за победата над зъл властелин. Обичаме фентъзи-приключения и екшън-приказки, особено когато са в рисуван вид! За момента се очаква „Raya and the Last Dragon“ да се появи на екран на 12 март 2021 година – да видим!

https://www.youtube.com/watch?v=7bKMUHQ98As

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *