Както и очаквахме – нещата стават все по-великолепни! Когато усетът към детайлите, палитрата от разкошни цветове, иконичният музикален акцент се съчетаят с маската на безмилостна прецизност и студенина върху лицето на Сара Полсън, ситуацията излиза извън контрол.

Netflix доказват далновидност с избора на Райън Мърфи за шеф-диригент на сериала „Ratched“, а очакването на трилър предисторията, която ще ни разкаже как сестра Рачид се превръща в познатия образ от „Полет над кукувиче гнездо“, започва да прилича на отмерените удари на метроном – цък-цък-цък-цък…

Очевидно Мърфи създава особена визуална амалгама, „заемайки“ от собствените си творчески решения по „Glee“, „Hollywood“, „The Politician“, „American Horror Story“. За незапознатите с контекста бихме искали да обърнем отново внимание на официалния синопсис на историята:

През 1947 година Милдред пристига в Северна Калифорния, за да търси работа в прочута психиатрична клиника, където са започнали да провеждат нови, обезпокоителни експерименти с човешкия мозък. Поела на тайна мисия, тя се представя като перфектната сестра, посветена на работата си, но прилагайки на практика способите за лечение на психиката, мракът, който обитава душата й, започва постепенно да я трансформира. Тя се превръща в доказателство, че истинските чудовища не се раждат такива, а се създават…

Създатели на сериала са Райън Мърфи и Иън Бренан, вероятно все още е валидна първоначалната информация за очаквани четири сезона, в които на фокус ще е здравната система в Щатите през 40-те, 50-те и 60-те години на ХХ век, като в последния сезон разказът ще приключи там, където за първи път сме се запознали сестра Рачид – в заведението за душевно болни от оригиналния филм на Милош Форман.

В компанията на Сара Полсън са още Шарън Стоун, Джуди Дейвис, Синтия Никсън, Чарли Карвър, Лиз Феми, Софи Оконедо, Фин Уитрок, Джон Брионес; ще се включат още и Алис Енглърт, Винсънт Д’Онофрио, Кори Стол, Аманда Плъмър.

Появата на „Ratched“ в Netflix трябва да бъде на 18 септември 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Мен ми харесва това, което виждам и доста напомня на АХС на моменти 🙂