Мина вече доста време, откакто ни попадна пред очите този трейлър и доста се чудехме каква е таргет-групата, в която са се прицелили Amazon Studios. Много харесваме шотландците, свободолюбието им и тяхното особено чувство за хумор, но диаспората на тази специфична националност е сравнително ограничена, а дали хората извън нея ще успеят да харесат героите – това предстои да се разбере.

Така де, може би ще е трудно да бъдат съпоставени приключенията на „Get Duked!“ с други хорър-комедии, още повече филмът вече е бил видян от зрителите на известен брой фестивали (миналата година) и сега срещата му ще бъде с масовата щатска публика, която – подозираме – ще си включва субтитри на английски, че да има шанс в разбирането на диалозите.

Трима плюс един тийнейджъри от Глазгоу потеглят на екскурзия към прекрасните планини на Шотландия, осеяни с овчици и… опасности. Главните роли на младежите са поверени на Люис Грибън, Райън Гордън, Самуел Ботъмли и Вирадж Джунея. Автор и режисьор на това комедийно упражнение е Ниниън Доф, а ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Дийн, Дънкан и ДиДжей Бийтрут са градски момчета, които потеглят на къмпинг с цел възпитаване на характер и постоянство под егидата на специалната програма „Наградата на дука на Единбург“ (основана е през 1956 година от принц Филип, дук на Единбург, и оттогава инициативите й се разпространяват в над 140 държави в целия свят). За тримата герои това е денят, в който трябва да се научат на екипна работа, ориентиране и как да си намират неща за ядене сред дивата природа – с една дума, на оцеляване. Те нямат търпение да потеглят по маршрута, само и само да се махнат от очите на техния патрон-ръководител и да си запалят един джойнт, но към тях е прикрепен задръстеният и праволинеен Иън, който очевидно ще върши всичко както трябва! След като се загубват в някаква ферма, съществуваща на светлинни години от тяхната позната градска среда, момчетата трябва да си спасяват задниците от тайнствени ловци, които са застрашително близко до заличаване (изобщо) на тяхното бъдеще…

плакат

Известен преди време като „Boyz in the Wood“, във филма участват още Кейт Дики, Кевин Гътри, Джонатан Ейрис, Джеймс Козмо и Еди Изард. Режисьорът е майстор (най-вече) на музикални клипове и реклами, а ние не можем да се отърсим от мисълта, че по нещо този филм напомня на любимото ни творение с подписа на Кен Лоуч – „Ангелският дял“…

Очаква се „Get Duked!“ да бъде на разположение в Amazon Prime Video от 28 август 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *