На финала на уикенда, който беляза с години отлаганата премиера на „Новите мутанти“ на Джош Буун, получаваме и първи тийзър трейлър на реализираната от режисьора, не по-малко проблематична (макар и по различен начин) сериализирана екранизация по емблематичния роман на Стивън Кинг – „Сблъсък“ („The Stand“).

Тийзърът, който дебютира късно снощи по време на MTV Video Music Awards, очаквано е кратичък и не бихме казали, че разкрива кой знае колко, но все пак ни дава да вкусим от атмосферата на сериала и ни предлага поглед към няколко герои, които липсваха сред поредицата снимки от края на май – Стю Редман (Джеймс Марсдън), Глен Бейтман (Грег Киниър), Ник Андрос (Хенри Зага) и Джули Лори (Катрин Макнамара).

Освен това, друго си е да видим раздвижени майка Абигейл (Упи Голдбърг) и самия Рандал Флаг (Александър Скарсгард). „Бум!“

На този етап не ни се иска да коментираме повече. Имаме забележки както към видяното, така и към подбора на актьори, но няма да се настройваме скептично още от сега – ще се постараем да запазим оптимизма си, поне до дебюта на пълен трейлър. Каквото и да видим обаче, едва ли ще пропуснем да изгледаме „Сблъсък“. Прекалено големи фенове сме на изходния материал и на Кинг като цяло – гледали сме такива помии по негови произведения, че това едва ли ще ни се опъне. Пък и става дума само за 9 епизода.

Припомняме официалния синопсис на българското издание на романа.

В „Сблъсък”, след авария в свръхсекретна военна лаборатория, светът е поразен от епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота. Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

a55ab86c22a92da5ea02252ed46550a6df29d675 7a1d6e11451ebb063fda8823d6401a9b41701ff8 c41a8996b3ffba3a6e7a82b60d80f7adbafd31fc fcb5e579abd33ece7da6fe60c2437b310e2d4c8f the-stand-20200831 the-stand--rf-20200831

Освен споменатите горе Упи Голдбърг, Александър Скарсгард, Джеймс Марсдън, Грег Киниър, Хенри Зага и Катрин Макнамара, които виждате на снимките по-горе, актьорският екип включва още Амбър Хърд (Надин Крос), Одеса Йънг (Фран Голдсмит), Джован Адепо (Лари Ъндърууд), Оуен Тийг (Харолд Лодър), Брад Уилям Хинки (Том Кълън), Даниел Сунджата (Коб), Нат Улф (Лойд Хенрайд), Хедър Греъм (Рита Блекмор), Хамиш Линклейтър (д-р Елис), Никълъс Лий (Норис), Мерилин Менсън и др.

Режисьор на „Сблъсък“ („The Stand“) е Джош Буун („The Fault in Our Stars“, „Новите мутанти“), който е и сценарист наравно с Бен Кавел. В сценарния екип влиза и самият Стивън Кинг, който ще напише последния епизод и нов „кода“, който не присъства в романа. Бун и Кавел също така са и изпълнителни продуценти заедно с Рой Лий, Джими Милър и Ричард П. Рубинщайн. Продуценти са Нейт Лий, Джил Килингтън и Оуен Кинг.

Премиерата е 17 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. самият Стивън Кинг, който ще напише последния епизод и нов „кода“, който не присъства в романа

    ???
    Не разбрах какво означава това?

  2. Изглежда толкова зле колкото си представях, че може да изглежда майка Абигейл изиграна от Упи Голдбърг. Тая не може да играе друго освен нелепи скечове разтегнати в игрални филми. Или стенд ъп представления.

  3. „който дебютира късно снощи по време на MTV Video Music Awards“……

    ха…ама тия някой брои ли ги още за живи бе!!