Докато очакваме развитие на проекта на Баз Лурман, посветен на Елвис Пресли (вероятно снимките ще бъдат подновени през есента в Австралия) и с участието на Том Ханкс, Deadline споделят новини, свързани с новия Disney-римейк на „Pinocchio“, начело на който се очаква да застане Робърт Земекис.

Оригиналният „Пинокио” е сред задължителните легенди на Disney, и е неизбежно (рано или късно) да се сдобие с нов живот покрай манията на „Къщата на Мишката“ да преправя познати истории за новите поколения. Преди години Том Ханкс беше коментиран като подходящ за образа на Джепето – и ето, че сега той има желание да се завърне към планираната адаптация, след като режисьор ще бъде старият му приятел.

Робърт Земекис има странни отношения с Disney – след култовия „Кой натопи Заека Роджър“, той се зарича да не се завръща там, докато в един момент преди години неговата компания „Image Movers“ не сключва сделка за много проекти, които използват (тогава) революционната технология „motion-capture“… Тези взаимоотношения приключиха с огромния финансов провал „Mars Needs Moms” и е любопитно какви са били условията за подновяване на „връзката” им.

Сценарист на „Pinocchio“ е Крис Уейц, който е участвал в написването на игралната „Пепеляшка“ на Кенет Брана, и ще има ангажимента да продуцира приказката за дървеното човече, което много иска да стане истинско момче, заедно с Андрю Миано.

За момента никой не е наясно как ще се приеме един нов игрален „Пинокио“, но пък и на публиката не е била предлагана скоро толкова съблазнителна комбинация от майстори като Робърт Земекис и Том Ханкс, които са отговорни – заедно! – за страхотните „Форест Гъмп“, „Корабокрушенецът“ и „Полярен експрес“. Предстоящата научно-фантастична драматична история „Bios“, в която участва Ханкс, също е продуцирана от Земекис.

Ще следим за развитие и ще ви информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *