Интересният феномен, познат като „life imitates art”, понякога наистина се проявява и е доста любопитно да бъде наблюдаван. Преди няколко години например излезе първият епизод на „Black Mirror”, който продължава да бъде едно от най-качествените телевизионни произведения за последните години. Около две години след излъчването на първия епизод в английските новините се завъртя една доста подобна на сюжета на епизода новина. Просто казваме, че е интересно, не сме тук да развиваме конспиративни теории – оставяме тази задача на героите от предстоящия сериал на Amazon „Utopia”.

Историята се фокусира върху група фенове на комиксова поредица, също носеща името „Utopia”, които обаче осъзнават, че всичко в комикса е истина и предвещава бъдещето още от началото на публикуването на поредицата. Те ще се опитат да се борят с неизбежния край на света, който сега комиксът предвижда, но срещат трудностите на това, че разбираемо никой не вярва на група откачалки, твърдящи, че комиксът им е всевиждащ оракул.

Най-интересното от всичко е, че комиксът и съответно сериалът се занимават със заплахата от болести, пандемии и биологични оръжия, които грозят човечеството. Естествено, сериалът е направен преди света да влезе в сегашната си ситуация, което му придава една доста неоспорима степен на релевантност, пък да не говорим, че и сам по себе си някак предвижда бъдещи събития и като цяло се завърта един омагьосан кръг, от който ще ни заболи главата. По-добре да изгледаме трейлъра, чийто фокус е малко по-различен от този на предния тийзър:

Харесва ни, че все пак към средата трейлърът сменя тона си и в крайна сметка няма само да се плашим и гледаме история за пандемия, докато се опитваме да забравим за новините за нашата си. Вижда се, че „Utopia” ще включва и много забавни и екшън моменти, които да ни разнообразяват и да не ни депресират допълнително.

Историята е написана от Гилиан Флин (издавана у нас като Джилиан Флин), авторката на безобразно любимия ни „Не казвай сбогом”, а и самият сериал е бил развиван в началната си степен от Дейвид Финчър, въпреки че той напуска проекта. Все пак това показва, че Финчър е имал интерес към разказването на тази история, което веднага значи, че ние имаме интерес към гледането й.

В главните роли ще видим Джон Кюсак, Рейн Уилсън, Саша Лейн, Ашли ЛаТроп, Дан Бърд, Джесика Рот и Дезмин Борджес.

Utopia” ще дебютира на 25 септември в платформата Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *