Това май „превъртя интернета“, но не пречи и при нас да споделим колко не харесваме Дженифър Грей (още от едното време)! Шефовете на Lionsgate споделиха наскоро, че имат амбицията да реализират нова идея за монетаризация на всеобщата носталгия по миналото – решили са да правят продължение на култовата танцова история от 1987 година „Мръсни танци“ („Dirty Dancing“).

Самият факт, че някой планира „продължение“ на филм, в който да не участва Патрик Суейзи, в когото бяха влюбени няколко поколения момичета, звучи като дързост в комбинация със сериозен процент глупост. Но пък присъствието на споменатата вече Грей е гарантирано, като тя щяла да се появи отново в ролята на глезлата Бейби – очевидно, по-възрастна с няколко десетилетия, въздишаща по своя Джони и (може би) окуражаваща девойки да не се свенят да следват зова на сърцата си… Това последното няма нужда да го четете „на сериозно“ – фантазираме си на сметката на Lionsgate!

Дженифър Грей
Дженифър Грей

Информацията за продължението на филма идва от Deadline, които цитират Джон Фелтеймър – той е потвърдил слуховете за новия филм, като е обявил и име на режисьор. Става дума за Джонатан Левийн, който съвсем скоро го спрягахме във връзка с екранизация по роман на Лиан Мориарти, с участието на Никол Кидман, и когото познаваме от работата му по „50/50“, „Топли тела“, „Long Shot“ и др.

Обещанието във връзка с „Мръсни танци 2“ е за романтично-носталгична идилия (по-директните от екипа ни биха я нарекли „бълвоч“), която се цели в сърцата (или по-скоро портфейлите) на поколението, което вече навлиза в предпенсионна възраст с идеята (може би) те да заведат децата си на кино. Ако това са маркетинг-представите на Lionsgate за увеличаване на популярност и печалби – тежкó им и гóрко! А някой всъщност спомня ли си, че през 2004 година се появиха „Dirty Dancing: Havana Nights“, което (уж) трябваше да бъде своеобразна предистория на познатия оригинал?!

За момента няма никаква яснота как точно се очаква да бъде реализиран „Мръсни танци 2“, нито пък къде и кога ще бъде премиерата му. Обещаваме – в името на всеобщата информираност ще се опитаме да проследим новините по тази тема. И за да си припомните колко култов е дуета Суейзи-Грей, оставяме тук ей този клип, без който (май) не може да мине новина за „Мръсни танци“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *