Колко от вас си спомнят за втория пълнометражен филм на Гийермо Дел Торо „Мимикрия“ („Mimic”), с който той реално дебютира пред американската публика? Продукцията със сигурност не успя да остави трайна следа в сърцата на фенове и критици през 1997 година, съдейки по бокс офис успехите, но в годините след това си спечели дори култов статус. Разбира се, това не попречи на продуцентите от Miramax и Dimension Films да произведат още две, много по-слаби продължения, които бяха издадени директно на видео.

Сега, двадесет и три години по-късно, студиото е решило, че хората са забравили „Мимикрия“ и е време историята за огромните мутирали хлебарки да бъде припомнена. За целта Miramax са гласували доверие на Пол У. С. Андерсън, който ще влезе в ролята на продуцент и режисьор на пилотния епизод на сериал по разказа на Доналд Улхайм. Андерсън ще работи с дългогодишния си партньор Джеръми Болт, който ще бъде изпълнителен продуцент. Двамата са перфектно сработен екип след работата си по „Заразно зло” поредицата, „Смъртоносен хоризонт” и „Death Race”.

Ето какво споделя Андерсън за възможността да работи по новата версия на „Мимикрия“:

От дълги години съм очарован от света на насекомите. Толкова много сила и организация от толкова малки създания, които са съществували дълго преди човешкия род и сигурно ще оцелеят много след нашия край. Това е вълнуващ свят, в който нямам търпение да се потопя. Особено с такива прекрасни партньори като Джим и Miramax.

В последното си изречение Пол У. С. Андерсън има предвид Джим Дейнджър Грей („Orange is the New Black”), който ще напише сценария и ще служи като шоурънър на предстоящия сериал. Грей е не по-малко ентусиазиран да започне работа. Можете да прочетете какво казва и той:

На повърхността „Мимикрия“ проследява идеята за насекоми, които ни превземат. Телесният ужас, тревогата от това буболечка да живее вътре в нас, смъртта на истината и повишаването на личните права са в основата на нашето шоу. То ще изследва как обществото бива изядено живо от инвазия, която излага на показ най-големите му несигурности и провали.

Припомняме ви, че оригиналният филм разказваше за група учени, които попадат на огромни хлебарки, притежаващи умението да имитират човешки глас, с което да примамват жертвите си по-лесно. „Мимикрия“ („Mimic”) беше един изключително зловещ филм, особено ако изпитвате страх от насекоми, а уникалният стил на Дел Торо го превърна в качествено и напрегнато преживяване.

Искрено се надяваме Андерсън и Грей да успеят поне малко да пресъздадат тази атмосфера, но истината е, че надеждите ни не са особено големи. Все пак ще следим за бъдещо развитие по проекта и ще ви информираме своевременно

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Култов филм, който гледах на видеокасета нон-стоп. В момента не помня почти нищо от него и това трябва да се поправи с поредно гледане, особено покрай тази новина. Но като видях името на Андерсън и настръхнах – да бяха взели Дел Торо щеше да е супер, но той и без това е затънал до шия в проекти, така че не се учдвам…

    1. Веднага ти казвам – бях на 7. Сега съм на 30 – за 23 години човек забравя доста неща… 😀