Rebecca (1940)
Rebecca (1940)

От споменаването на Бен Уийтли в една новина с Лили Джеймс и Арми Хамър е изминала повече от година – достатъчно, че да забравим как тримата се трудят над римейк на класиката „Rebecca“ (за XYZ-поколенията – оригиналът с Джоан Фонтейн и Лорънс Оливие под режисурата на Хичкок по романа на Дафни дю Морие е от 1940 година) и в същото време достатъчно, за да се появи първи поглед върху резултата.

Признаваме – и двамата изглеждат стилно, но това е много лесна задача за постигане, по-важно е как са се справили с драматургичния материал.

rebecca-still-2-1536x1024 rebecca-still-1-1536x1024

Според информацията, предоставена от Daily Mail, очаква се Netflix да пуснат новата „Rebecca“ 80 години и 7 месеца по-късно – на 21 октомври 2020. В интервюто си пред медията Лили Джеймс споделя, че Уийтли и сценаристката Джейн Голдман са се водили най-вече от романа, а не толкова от филма на легендарния Алфред Хичкок. Самата Джеймс коментира:

„Правим адаптацията актуална към днешния ден, с идеята, че жените не са задължително „по-слабия“ пол“.

Според нея историята ще бъде пресъздадена в леко психеделична атмосфера, което на нас ни звучи провокативно и супер интересно, още повече като имаме предвид режисьорския почерк на Уийтли.

Малко ни притеснява факта, че цитираните коментари за предстоящата „Rebecca“ („Ребека“) идват от актрисата, която определено не ни е любимка – бихме предпочели да „чуем“ какви са впечатленията на Арми Хамър от работата по този проект, но… ще се надяваме на включвания от него в следващите месеци. Доста бързо ще се изнижат трите, които остават до обявената премиера и благодарение на Netflix всеки, който проявява интерес към този сюжет, ще има възможност да гледа – и (при желание) да сравнява различни поколения актьори…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Ребека“ на Хичкок е страхотен филм и се надявам да успеят да екранизират правилно материала. Но с това, че ще се стремят към модернизиране на историята, си е притеснително, защото в повечето случаи се губи основната идея и тон, превръщайки се в нещо коренно различно 🙂

  2. Хайде все пак да споменем и най-достойното актьорско присъствие в иначе чудесния проект: Кристин Скот Томас 🙂