И както си пожелахме „още от същото“, така НВО чуха молбите ни и се появи още един трейлър на една от най-очакваните поредици – ясно и разбираемо защо, все пак начело е не някой друг, а самият Ридли Скот. Много сме доволни, че отново имаме причина да си говорим за неговия творчески размах, защото начинът, по който изглежда „Raised by Wolves“, ни изпълва с извънмерно нетърпение.

Първият трейлър, който ни запозна (най-вече) с единия андроид (Майката), на когото е вменено отглеждане на човешки деца на нова планета, различна от Земята, беше вдъхновяващ – особено за нас като безапелационни фенове на фантастиката. Много бързо след него се появи и този нов поглед към различната вселена – вижте как религиозните предразсъдъци преследват млади и невинни представители на човешкия род, които имат шанс да започнат живота си начисто…

Съвсем пристрастното, лично мнение на част от Операционния екип е, че човечеството, към което имаме нещастието да принадлежим, отдавна е доказало как не заслужава Земята, природата ѝ и нейните богатства, така че гласуваме с две ръце едно бъдещо поколение да бъде отведено далеч от наследството на глупавите хора и да бъде отгледано от безпристрастни същества. Очаква се, че те ще са създадени „по наш образ и подобие“, без да са наследили колективното съзнание, обременено със стремежа към тоталната власт. И след като се подчиняват на „законите на роботиката“, те ще се грижат за добруването на новите хора и за възпитанието на най-ценните човешки качества – доброта, състрадание, грижа, обич към ближните… Наистина, нямаме нищо против да съжителстваме с подобни „вълци“! А всички първобитни, нискочели примати, които възприемат силата и войната като най-подходящия начин за налагане на „правата вяра“ (каквато и да е тя!), могат успешно да бъдат разчленени, анихилирани и издухани като прах на вятъра…

И така, както става ясно от новия трейлър на „Raised By Wolves“, страховита група от (оцелели?) хора, вероятно „кръстоносци“, проследяват Майката и Бащата, изпратени заедно с човешки ембриони далеч от опустошителната – за човечеството и Земята – война. Домът, в който се е превърнал новата планета, внезапно е застрашен от нашественици, които искат да отведат децата, но… всички знаят на какво е способна една вълчица, ако ѝ отнемат малките, нали?! Припомняме какво гласи официалният синопсис на сериала:

Създадена от изпълнителния продуцент Ридли Скот, историята на „Raised By Wolves“ се фокусира върху два андроида, на които е поверена задачата да отгледат човешки деца на тайнствена и девствена нова планета. Когато процъфтяващата човешка колония е заплашена от разцепление, предизвикано от религиозни противоречия, андроидите научават, че да се контролират вярванията на хората може да се окаже трудна и опасна задача.

Фантастичната драма е създадена от Арън Гузиковски („Prisoners”), който е и сценарист на поредицата; Ридли Скот режисира първите два от общо 10 епизода, а сред колегите му режисьори са още Люк Скот, Алекс Габаси, Серхио Мимика-Гезан и Джеймс Хоус. В актьорския екип участват Аманда Колин, Абубакар Салим, Уинта МакГрат, Травис Фимъл, Ниам Алгар, Матиас Варела, Феликс Джеймисън, Итън Хазард, Джордан Лугран, Азия Шах, Айви Уонг и др.

Чакаме с нетърпение премиерата на „Raised By Wolves“, която е обявена за 3 септември 2020 по HBO Max, което означава… след 8 дни!

raised-by-wolves-i2-20200825

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Изглежда супер, но в последно време имаше много раЗочарования след разбиващи трейлъри. Дано тук всичко да е чук.

 2. Абе то хубаво, ама… Скоти има навика напоследък да съсипва обещаващи хорър/екшън фантастики с абсолютно неадекватни и олигофренски написани персонажи като черешката на ксенотортата беше отвратителния Covenant. Дано са успели да му озаптят старческата деменция поне тука.

  1. И кое от „Завет“ не ти допадна велики ми кино-критико?! Поредния празен профан на тема кино… А как искаше да изглежда Прометей, или той става повече?! Нали знаеш, че да обиждаш кино-светило като Ридли Скот е равнозначно на богохулство? Затова по-добре се заври от където си изпълзял…

  2. Престани да бягаш от Arkham Asylum @Satyr73! Светилото Ridley Scott е негоден за директорския стол вече 15 години

 3. ;Ридли: известен режисьор, често продуцент, а едва на 1~4 късометражки сценарист?!

  Любопитно: 0.k, откъде взехте линка, ако не е тайна? (В момента) клипът е скрит, но има 1 400 616 показвания • защото е публикуван на 17.08.2020 г. + „едва“ 30 коментара / 244 гласа… за разлика от „качен“ видим преди ден (май същият, без да пускам едновременно двата), който набира гледания – но, естествено, доста пъти повече активност. Подобно и от НВО-България: когато излезе официално 1-вият трейлър и потърсих инфо И на български – на друг новинарски сайт вече беше вграден също скрит клип, вярно посъкратена реклама, но пък с бг субтитри. Сега май онова видео е публично – сериалът ще се разпространява преведен почти премиерно = https://www.youtube.com/watch?v=ei6cCGQ9KC8

 4. Вчера изгледах 1 сезон. Като цяло ми хареса, интересно завърши 🙂

 5. Добре де, това змиеподобното накрая, много приличаше на змиеподобното от Прометей….. да не ги вържат?