Откакто сме коментирали тук „Ozark“, поредицата вече има три сезона, които привличат почитатели в Netflix, а Джейсън Бейтман рязко покачи нивата на активност и популярност. Работата му по модерната ноар-история спечели няколко награди „Еми“ за стрийминг-гиганта, освен това вече не е ограничен в клиширано „комедийно“ амплоа и има (различни) режисьорски проекти в развитие.

След като миналата година действаше активно по „Другият“ („The Outsider“), според Deadline в момента актьорът-режисьор е ангажиран от Netflix да се захване с нов сценарий на Саймън Кинбърг – „Here Come the Flood“. След като дълго са се чудили на кого от „топ-режисьорите“ да връчат тази задачка, компанията са избрали Бейтман, като все още не споделят нищо за начало на снимачен период и/или по адрес на кастинга (доколкото познаваме Бейтман, нищо чудно да си се появи отново пред камера – я в главна, я в поддържаща роля…).

За момента описанието на сюжета е „любовна история за обир, в чиято основа са изключителни персонажи“. След като няколко студия са проявявали интерес към реализацията на „Here Come the Flood“, плюс цитирания по горе факт, че самите Netflix са се „ослушвали“ на кого от действащите добри режисьори да се доверят, вероятно става дума за качествен сценарий и ще очакваме резултата с голям интерес. Пък и много харесваме Джейсън Бейтман и с удоволствие следим творческото му развитие.

За който не е попадал на „Ozark“ – ето трейлър на последния (за момента) сезон:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *