„Магическото хапче“ е тропа, която сме виждали под всевъзможни форми в безброй филми и нищо, свързано с нея, не би могло да ни изненада. Най-новата продукция, която залага на тази изпитана „формула“, е фантастичният екшън „Project Power“ на Netflix с участието на Джейми Фокс, Джоузеф Гордън-Левит и Родриго Санторо.

Основната идея е перфектно сумирана в репликата на героя на Фокс: If there was a pill that could give you five minutes of pure power, would you take it?. Имаме хапче, което в продължение на пет минути дава уникални суперсили на тези, които го ползват. И под суперсили не се има предвид интелект, подобно на „Високо напрежение“, или възможност да вдигате по-тежко от обикновено, а истински супергеройски способности в стил Marvel и DC. С други думи „Project Power“ е поредното заглавие (пък било то и „по-нестандартно“), което се вписва в гигантското комиксово платно, което доминира малкия и големия екран.

Вижте каква форма приема всичко това в първия официален трейлър на филма, дело на режисьорското дуо Хенри Джуст и Ариел Шулман („Catfish”, „Nerve” „Paranormal Activity3 и 4) и сценариста Матисън Томлин („The Batman“).

Смятаме, че този трейлър разсейва всякакви помисли, които може да има човек, че „Project Power“ ще е някаква интелигентна деконструкция на жанра. Очевидно става дума за чистокръвна екшънийка с прилична визия (има един-два ефекта, достойни за голяма кинопродукция) и без особени драматургични качества, което е жалко, но щом това е целта, така да бъде. Все пак важното е да има милиони зрители, а не да се правят добри филми за далеч по-малобройна публика. Може да му хвърлим едно око, ей така за информация.

За финал ви предлагаме официалния синопсис и един тийзър постер с героя на Джоузеф Гордън-Левит.

По улиците на Ню Орлиънс плъзва слух за мистериозно ново лекарство, което отключва суперсили, уникални за всеки, който го взима. Уловката е, че не знаеш какво ще се случи, докато не го изпробваш. Някои развиват бронирана кожа, невидимост и свръхфизическа сила, при други се наблюдават смъртоносни реакции. Когато хапчето ескалира престъпленията в града до опасни нива, местен полицай (Гордън-Левит) се съюзява с тийн дилър (Доминик Фишбек) и бивш войник, воден от лична вендета (Фокс), за да „борят силата със сила“. Те рискуват да вземат хапчето, за да открият и спрат групата, отговорна за създаването му.

project-power-poster-20200716

Режисьори на „Project Power“ са Хенри Джуст и Ариел Шулман („Catfish”, „Nerve” „Paranormal Activity3 и 4), а сценарият е на Матисън Томлин („The Batman“). В ролите са Джейми Фокс, Джоузеф Гордън-Левит, Родриго Санторо, Кортни Б. Ванс, Машийн Гън Кели, Ейми Ландекер, Доминик Фишбек и др.

Премиерата е на 14 август по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. сериалите на Нетфликса са еди н път !! ама пълнометражните им яко надолу напоследък….