Теса Томпсън

Един от многото интересни проекти, които в момента се подготвят, докато работата по филмовите продукции все още не се е възобновила с пълна сила, е следващият филм на Теса Томпсън, озаглавен „Balestra“. Комбинацията от историята, за която ще ви разкажем малко по-надолу, и жанровата рамка на психологически трилър, каквито обожаваме, с талантлива актриса като Томпсън в главната роля, веднага ни провокира интереса и няма как да не обърнем внимание на такъв проект.

Balestra“ ще разкаже историята на Джоана Батори, олимпийска състезателка по фехтовка, която е била опозорена професионално, но се подготвя да се завърне силно на олимпийската сцена, подготвяна от своя треньор и съпруг Рейф. В опита си да създаде състезателно предимство, тя се докопва до устройство, което ѝ позволява да употребява „будни“ сънища, така че да тренира и във времето, в което спи. Реалността и сънищата обаче започват да се размиват, намесва се и мистериозен изкусителен непознат (Маруан Кензари, когото гледахме като Джафар в новия „Аладин“). Джоана се заплита в мрежа от подсъзнателните си копнежи и незадоволителна реалност.

Историята ни привлича и в двата си аспекта – и фехтовката, и завръзката с луцидните сънища. Като цяло сме фенове на филми (в това число „Генезис” и „Ванила Скай“, за които неминуемо се сещаме), в които стават доста интересни неща, когато главният герой започне да губи нишката на реалността, а покрай него – и ние като зрители. Фехтовката пък е спорт, който е много естетичен и изпипан, а не сме имали възможност да го гледаме особено много представен на големия екран, така че със сигурност ще ни бъде любопитно.

Актьорският екип също ни е симпатичен. Теса Томпсън в последните години ни впечатлява страшно много, както с чисто актьорските си умения, така и с разнообразния си (пък макар и не винаги качествен) избор на роли и проекти. Маруан Канзари пък беше едно доста любопитно присъствие в „Аладин“ и лесно си го представяме в ролята на „мистериозния непознат“.

Ето какво казва Томпсън за „Balestra”:

Също като спорта, който филмът разглежда, концепцията е остра и много интересна – невероятен поглед върху цената на победата и какъв проблем могат да бъдат сънищата и мечтите, когато личната ни самооценка, усещането ни за реалност и идентичност са твърде тясно обвързани с тях. Да потегля на това пътешествие заедно с Никол Дорси и целия феноменален екип, е като сън за мен – от най-красивите.

Никол Дорси е режисьорката на „Balestra”. Досега тя има само авторски филми, първият пълнометражен от които – „Black Conflux”, дебютира на миналогодишния фестивал в Торонто. Сценарият е написан от Имран Заиди по оригинална история от Арън Илай Колет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments